Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGRANIČENJA

Iz Beča o mogućem lockdownu za necijepljene: "Neću se cijepiti niti pod cijenu otkaza", "Štitim i sebe i starije i djecu"

Aktualno Galerija Domagoj Jembrić i Tina Kordić Domagoj Jembrić i Tina Kordić Foto: DNEVNIK.hr Tina Kordić Tina Kordić Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Jembrić Domagoj Jembrić Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić Galerija 1/4 >>
Deset posto više cijepljenih od Hrvatske ima Austrija. Tamo je u posljednje vrijeme svaki dan oko 3500 novozaraženih. COVID potvrde su u širokoj uporabi, a vlasti sada najavljuju i dodatna ograničenja za one koji se nisu cijepili.

Može li se doista dogoditi situacija da necijepljenima vlasti ograniče kretanje istražio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji se javio uživo iz Beča. Mikić je razgovarao s gospodinom Domagojem Jembrićem koji se nije cijepio, te s gospođom Tinom koja je.

Jembrić kaže da mu to što nije cijepljen dosta otežava život, no nema se namjeru cijepiti.

"Jako je teško, trebamo test svakih 48 sati, ograničeni smo u kretanju. Iza 20 sati večera, kino ne dolazi u obzir", rekao je Jembrić koji smatra da bi lockdown za necijepljenje bila "teška situacija".

"Mislim da bi poslodavac trebao imati tolerancije za nas koji se ne želimo cijepiti", rekao je te zaključio: "Neću se cijepiti niti pod cijenu otkaza".

S druge strane Tini koja je cijepljena život je puno lakši.

"Dosta mi je život lakši, ne moram se testirati iako se testiram jednom tjedno. Imam zelenu putovnicu koji mogu pokazati. Štitim ne samo sebe nego i djecu i starije. Znači mi i za posjetu i organizaciju koncerata, kao što je bio Vlatko Stefanovski prošli tjedan", kazala je Tina.

Opisuje situaciju s cijepljenima u javnim i državnim službama

"Mislim da je između 80 i 85 posto. Možda se neki ne smju iz zdravstvenih razloga cijepiti. Velika je procijepljenost", kazala je gospođa Tina koja smatra da bi lockdown za necijepljene bilo gotovo nemoguće provesti.

"U Beču imamo stroga pravila. Ne znam je li to moguće, ali još vlada nije donijela odluku", kazala je i zaključila kako bi možda nagrade potaknule ljude da se više cijepe.

"Ne vidim razloga da se ne cijepi tko je zdrav", kaže Tina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene