Ruski predsjednik Putin na godišnjoj konferenciji za medije
Ruski predsjednik Putin na godišnjoj konferenciji za medije Foto: Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin primio je u utorak cjepivo protiv koronavirusa, priopćio je Kremlj, no za razilku od ostalih svjetskih čelnika učinio je to daleko od pogleda medija.


Vladimir Putin (68) se osjeća dobro nakon što je primio prvu od dvije doze cjepiva, rekao je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov u utorak navečer, a prenosi novinska agencija TASS.

Ruski čelnik će u srijedu imati "normalan radni dan", dodao je Peskov, ne rekavši ništa o drugim detaljima, poput toga gdje se Putin cijepio i kojim cjepivom. Mnogi u Rusiji su se pitali zašto bi Putinu - koji je pozirao golih prsa dok je jahao - bilo neugodno zbog kamera za vrijeme cijepljenja.

U ranijim izjavama Peskov je odbacio pitanje zašto Putin prima cjepivo dalje od očiju javnosti, kad je toliko drugih političara iskoristilo trenutak da potakne povjerenje javnosti u cjepiva.

Moskva Dodatno popuštaju mjere suzbijanja koronavirusa: Ukidanje obvezne karantene za osobe starije od 65 godina i za sve koji pate od kroničnih bolesti

Mihail Gorbačov Gorbačov poručio EU i Rusiji da se ne boje pregovora: ''Moramo shvatiti da smo svi Europljani''

"Što se tiče cijepljenja pred kamerama, ne sviđa mu se to", rekao je Peskov. Putin, rekao je, nikad nije bio pobornik javnog cijepljenja i već puno toga radi kako bi promovirao ruska cjepiva.

Glasnogovornik Kremlja je također rekao da s obzirom na to da su sva tri ruska cjepiva "potpuno sigurna", nema potrebe otkrivati koje cjepivo je Putin primio.