Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijepljenje preko reda

Psihijatar Vukušić iz COVID postelje opleo po Buriloviću i Borasu: "Od njihovih postupaka ljigavija su samo objašnjenja". Ima poruku i za Beroša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Psihijatar iz KBC-a Rebro Herman Vukušić boluje od COVID-19. Liječi se u bolnici Dubrava, a na društvenim mrežama objavljuje svoj "Koronadnevnik".

U petoj objavi ''Koronadnevnika'' osvrnuo se na rastući trend – cijepljenje preko reda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova verzija Počeo novi krug cijepljenja: Kraken će ove jeseni i zime biti dominantan Slika nije dostupna DOGOVORILI SE S CRKVOM Brojke im opasno rastu: Susjedi će za Veliku Gospu građane cijepiti i ispred većih crkava te na hodočašćima

"Dragi FB prijatelji i šira hrvatska javnosti, eto mene opet s mojim zapisima iz bolesničke postelje. Jučer mi je rađen CT pluća koji je pokazao kako mi je oštećeno više od 50 posto plućnog tkiva, uz omanji perikardijalni izljev. Ukratko, izvukao sam se kroz ušicu igle. U svojem prvom koronadnevniku rekao sam da ja nisam 'običan' koronapacijent jer imam višegodišnju kroničnu leukemiju (pod kontrolom, hvala Bogu!) i da kao takav spadam u rizičnu skupinu", piše uvodno Vukušić, a zatim dodaje da je čitavo vrijeme do odlaska na liječenje radio na Rebru, vodio dnevnu bolnicu među kojima su bili mnogi pacijenti koji su preboljeli COVID.

"I nikada mi nije palo na pamet tražiti da se cijepim preko reda. Ovo pišem u svjetlu ljigavih postupaka predsjednika HGK-a Luke Burilovića i rektora zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa i njegove bolje polovice koji su se cijepili preko reda. Od njihovih postupaka ljigavija su samo njihova objašnjenja. Boras veli da se, eto, slučajno zatekao na Stomatološkom fakultetu kada se osoblje cijepilo, ostalo je nekoliko doza pa 'da se ne baci'. Po svojoj gluposti i amoralnosti jedino slično objašnjenje za ovakav nemoralni postupak javne osobe jest ono 'predsjednika' Zorana Milanovića da je išao u čuveni klub u Slavonskoj 'da se hrana ne baci'. Burilović (koji se u međuvremenu pokušava posuti pepelom za svoj grijeh) usudio se u svojem opravdanju pozvati na status hrvatskog ratnog vojnog invalida??? Dragi moj predsjedniče HGK-a, s obzirom na to da ste javno iznijeli svoje dijagnoze, dopustite mi da Vam kao osoba koja se 30 godina bavi zdravljem hrvatskih branitelja kažem kako trenutačno ima na tisuće HRVI-ja koji su prioritetniji za cijepljenje od Vas!!!!!" poručio je.

"Dragi Vili, ovakvi amoralni postupci ne zaslužuju istrage, nego ostavke"

Ističe kako se sve događa u trenutku dok nam prijeti podcijepljenost zbog upitnih isporuka dogovorenih doza i kontroverzi zbog nekih naručenih cjepiva.

"Masa starijih građana (uključujući i moje roditelje) živi u kućnom zatvoru već godinu dana. Stoga ovakvi amoralni postupci ne zaslužuju "istrage i očitovanja" (da, dragi Vili, ovo ide tebe), već automatske sankcije i ostavke na sve javne dužnosti!!!!!" ističe Vukušić obraćajući se ministru zdravstva Berošu.

U nastavku se pita nije li sramotno da nam susjedna Srbija sada može biti uzor svojom strategijom cijepljenja.

"Na koncu, ali nikako i najmanje važno, nije li sramotno (bez uvredljivih konotacija) da nam naš istočni susjed može biti uzor po pitanju javnozdravstvene strategije cijepljenja nacije?
Gdje je sada ta Europa u koju se zaklinjemo, gdje su sada sve te naše diplomatske veze i vezice i 'odlični odnosi' s Europskom komisijom i njezinim čelnicima, od kojih su neki tako prisni s našim premijerom da ga pred kamerama štipkaju za guzu? Novi sojevi korone su pred vratima i vrijeme je za državničko-diplomatsku ofenzivu u kojoj se mora misliti na zdravstvene interese hrvatskih građana bez kompromisa i sužanjskog odnosa prema Bruxellesu", zaključuje u objavi Herman Vukušić.

KORONA DNEVNICI (V) Dragi FB prijatelji i šira hrvatska javnosti, eto mene opet sa mojim zapisima iz bolesničke...

Objavljuje Herman VukušićČetvrtak, 11. veljače 2021.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene