Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirala istraživanje

Psihologinja o nepovjerenju ljudi u Stožer: "Prosječni građanin kaže - a što bih ja trebao odlučiti, vidiš da se ni oni ne mogu dogovoriti"

Aktualno Galerija Anita Lauri Korajlija - 4 Anita Lauri Korajlija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Anita Lauri Korajlija - 2 Anita Lauri Korajlija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Anita Lauri Korajlija - 3 Anita Lauri Korajlija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Anita Lauri Korajlija - 1 Anita Lauri Korajlija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Anita Lauri Korajlija - 5 Galerija 1/7 >>
Novinarka Sanja Vištica razgovarala je o rezultatima velikog istraživanje Dnevnika Nove TV s Anitom Lauri Korajlija s Odsjeka za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Dnevnik Nove TV proveo je veliko istraživanje o razmišljanju građana o pandemiji. Rezultate je analizirala Anita Lauri Korajlija.

Sad su na 56 posto, a iz istraživanja u istraživanje potpora Stožeru pada. "Ovo nisu neočekivani rezultati. S obzirom da imamo novi val do kojeg, da je Stožer radio stvari drugačije, ne bi došlo. Pokazuje se da stvari koje rade i preporuke koje donose ne donose rezultate", rekla je.

Također, istraživanje je pokazalo da velik broj građana podržava COVID potvrde. Je li pametno Vladi ići po principu da se nikom ne želi zamjeriti? "Rekla bih da je premijer u poziciji da koju god odluku donese, netko neće s njom biti zadovoljan", rekla je te dodala da raste frustracija i svi smo kao nacija frustrirani.

"Ako je Stožer to donio kao odluku - idemo sad pustiti pa što se dogodi, onda to treba vrlo jasno iskomunicirati s ljudima. Reći 'gledajte, mi ne donosimo nikakve mjere zato što ste odlučili da će svatko od vas od sad brinuti o sebi i o svojoj obitelji i donositi odluke za sebe'. Ovo imam odluke, nemam odluke...", komentirala je.

"Znanstveni savjet ne izaziva i ne stoji vrlo jasno iza svoje ekspertize i znanstvenih informacija kao cijelo tijelo. Prosječni građanin kaže - a što bih ja trebao odlučiti, vidiš da se ni oni ne mogu dogovoriti", izjavila je. 

Pročitajte i ovo Testiranje u bolničkim ustanovama - 2 HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio nove podatke: U Hrvatskoj 1126 novooboljelih. Preminula 31 osoba, velika većina njih nije bila cijepljena

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EPIDEMIJA NE POSUSTAJE Đikić podržao liječnike i upozorio Plenkovića: ''Trebali ste reagirati ranije. Još možete!''

Pandemija je jako utjecala na mentalno zdravlje ljudi, posebno djece. "Nisu oni ni nitko hodali po svijetu i tražili koronavirus da se zaraze. Oni idu u školu, žive život koji bi trebali - igraju se s vršnjacima, uživaju u tome. I da, netko drugi je trebao napraviti nešto da kad oni to sve skupa rade, budu nešto zaštićeniji. Nažalost, nije" rekla je i dodala kako osim tjelesnog, treba čuvati i mentalno zdravlje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene