Premijer Andrej Plenković komentirao je danas odluke Ustavnog suda o djelovanju Stožera civilne zaštite te o Zakonu o najmu stanova.


 "Kao što smo i govorili sve ovo vrijeme, Vlada RH i Stožer civilne zaštite na temelju Zakona koji je donio Sabor, djelovali su u skladu sa Ustavom. Ono što je najvažnije, djelovali su nakon proglašene epidemije u RH sa ciljem zaštite zdravlja hrvatskih građana", komentirao je premijer Andrej Plenković odluku Ustavnog suda prema kojem su odluke Nacionalnog stožera u skladu sa Ustavom

Vezani članci Dragomira Majhen s Instituta Ruđer Bošković i Viktorija Bednjanec Znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković otkrila što se zna o ruskom cjepivu: "Kad dođem na red cijepit ću se bilo kojim cjepivom" Konferencija Nacionalnog stožera Capak objasnio hoće li oni koji se cijepe morati nositi maske. Božinović o popuštanju mjera: "Sigurno postoji mogućnost, ali 1. ožujka nećemo otvoriti sve"

Rekao je da je vidio tek crtice odluke te da će je još proučiti. Komentirao je i odluku Ustavnog suda o Zakonu o najmu stanova. Njihovo mišljenje je da je država u osiguravanju vlasničkih prava najmodavaca, prekomjeran teret prebacila na drugu kategoriju građana, zaštićene najmoprimce.

"To je jedna vrlo kompleksna problematika u kojoj nikad nema rješenja u kojem su svim zadovoljni. Naša je Vlada u prošlom mandatu pokušala iznaći rješenje. Koliko ja razumijem, Ustavni sud smatra da je prevelik teret stavljen na leđa zaštićenih najmoprimaca. Nastojat ćemo dobro proučiti što je Ustavni sud kazao onda vidjeti kako dalje postupiti sa tim zakonom", dodao je premijer.