Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte video

Zar opet problemi s mjerama? Zorana Milanovića na držanje razmaka upozorio njemački predsjednik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović u dvodnevnom je posjetu Njemačkoj. Susreo se s njemačkim gospodarstvenicima, razgovarao i s predsjednikom njemačkog parlamenta Wolfgangom Schaeubleom, a primio ga je i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier. Milanović je nosio masku, nije bilo rukovanja, a na razmak ga je upozorio njemački kolega.

Susretom s predstavnicima njemačkog gospodarstva predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović završio je u petak dvodnevni službeni posjet Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Milanović se poslijepodne sastao s predsjednikom Udruge srednjih i manjih poduzetnika Njemačke Mariom Ohovenom. Nakon toga su potpisane izjave o suradnji Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge srednjih i manjih poduzetnika Njemačke te nakon toga i između Kluba izvoznika Hrvatske i Udruge srednjih i manjih poduzetnika Njemačke.

Prije susreta s predstavnicima njemačkog gospodarstva, hrvatski predsjednik razgovarao je i s predsjednikom njemačkog parlamenta Wolfgangom Schaeubleom.

Tijekom prijepodneva Milanović je primljen uz vojne počasti u rezidenciji njemačkog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera. Uslijedili su razgovori izaslanstava te razgovor u četiri oka dvojice predsjednika.

Razgovaralo se o jačanju Europske unije, posljedicama korona krize te odnosima u regiji. Njemački predsjednik je tom prilikom pohvalio politiku pomirenja koju Milanović provodi prema pripadnicima srpske manjine u Hrvatskoj.

Problemi i s rukovanjem i maskama

Predsjednici su tijekom susreta nosili maske, a nije bilo ni rukovanja. No prilikom poziranja njemački predsjednik morao je hrvatskog kolegu upozoriti na potreban razmak. 

Dan prije Zoran Milanović se na predstavljanju autobiografije Branka Roglića, mučio sa stavljanjem maske, a u polemiku je ušao i sa premijerom zbog rukovanja. Andrej Plenković i Zoran Milanović u utorak su se u Varaždinu rukovali, nakon što je premijer u srpnju odbio predsjednikovu ruku koju mu je pružio prilikom dodjele mandata za sastavljanje Vlade. 

Dan poslije Varaždina, na sjednici Vlade, premijer je pričao o početku školske godine i dodao: ''Nemojte se rukovati, ja sam se neki dan rukovao jer mi je dosadilo odbijati rukovanje s predsjednikom Republike''.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene