Izrael cijepljenje
Izrael cijepljenje Foto: Afp

Prvi put u četiri mjeseca broj novozaraženih koronavirusom u Izrealu je u jednome danu veći od 1000, objavilo je u subotu ministarstvo zdravstva.


Ministarstvo je priopćilo da je u 24-satnom razdoblju zabilježeno 1118 novooboljelih, što je najveći broj slučajeva u jednom danu od sredine ožujka.

Tijekom vrhunca pandemije u siječnju, broj dnevnih slučajeva u Izraelu je premašio 10.000. Izraelski premijer Naftali Bennett u petak je izjavio da delta varijanta virusa uzrokuje porast infekcija u svijetu, pa i u ''procijepljenim zemljama poput Velike Britanije, SAD-a i Izraela''.

Trenutna procjena jest da je "učinkovitost postojećih cjepiva protiv delta varijante slabija od očekivane'' i jasno je da se problem ne može riješiti isključivo cijepljenjem, rekao je.

Koronavirus test, ilustracija U Hrvatskoj je zabilježeno 107 novih slučajeva koronavirusa, dvije dalmatinske županije imaju visok udio zaraženih. Preminule dvije osobe

Poznati pozivaju na cijepljenje, kasni li kampanja? - 4 HZJZ novim spotovima potiče građane da se cijepe, no jesu li zakasnili? "Antivakseri rade puno bolju kampanju..."

Zbog novog porasta zaraze, Izrael od srijede opet namjerava uvesti mjere ograničenja za okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenim prostorima.

Takvim događajima moći će prisustvovati samo oni koji su se cijepili, preboljeli COVID-19 i koji imaju negativan test. Svi će morati nositi zaštitne maske.