Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Afp

Slučaj zaraze britanskim sojem koronavirusa u Hammu, u zapadnoj Njemačkoj, digao je na noge policiju, koja je provela opsežnu operaciju u tom gradu, potvrdila je u utorak glasnogovornica policije.


Prema gradskim vlastima, nakon što je zaraza britanskim sojem B117 potvrđena kod jednog radnika na gradilištu, na lice mjesta poslano je oko 100 policajaca.

Vezani članci Ilustracija Ne biste se cijepili? Ni za milijun dolara? Nakon ovakve ponude i skeptici će razmisliti dvaput Koronavirus u Indiji - 2 Svjetsko žarište korone doseglo vrhunac vala? Četvrti dan zaredom manje od 400 tisuća novih slučajeva, broj umrlih i dalje visok

Četiri zgrade u kojima su smješteni radnici stavljene su pod karantenu, a svi koji rade na tom gradilištu podvrgnuti su testiranju.

Policija od ponedjeljka navečer dežura ispred zgrada kako bi nadgledala mjere karantene.

Britanski soj virusa smatra se zaraznijim i jedan je od tri mutirana soja identificirana u Njemačkoj koji izazivaju zabrinutost zdravstvenih vlasti.

Postojanje novih sojeva u Njemačkoj potvrdio je Institut za kontrolu bolesti Robert Koch (RKI).

Početkom mjeseca RKI je izvijestio da je soj B117 zabilježen u 13 od 16 njemačkih saveznih pokrajina te da trenutačno čini jedva šest posto svih slučaja zaraze. RKI, međutim, upozorava da je vrlo vjerojatno da će taj broj rasti.