Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nijemci na oprezu

Opća panika zbog britanskog soja: Policija opkolila gradilište zbog zaraženog radnika, svi su u karanteni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj zaraze britanskim sojem koronavirusa u Hammu, u zapadnoj Njemačkoj, digao je na noge policiju, koja je provela opsežnu operaciju u tom gradu, potvrdila je u utorak glasnogovornica policije.

Prema gradskim vlastima, nakon što je zaraza britanskim sojem B117 potvrđena kod jednog radnika na gradilištu, na lice mjesta poslano je oko 100 policajaca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odraz novih svjetskih odnosa Dvije velike europske zemlje u lovu na kineske špijune: Situacija je sve ozbiljnija Slika nije dostupna Skoro staro normalno Za njih ova ograničenja više ne vrijede: Uveli su povlastice za cijepljene i one koji su preboljeli COVID, ali neke mjere ipak ostaju na snazi

Četiri zgrade u kojima su smješteni radnici stavljene su pod karantenu, a svi koji rade na tom gradilištu podvrgnuti su testiranju.

Policija od ponedjeljka navečer dežura ispred zgrada kako bi nadgledala mjere karantene.

Britanski soj virusa smatra se zaraznijim i jedan je od tri mutirana soja identificirana u Njemačkoj koji izazivaju zabrinutost zdravstvenih vlasti.

Postojanje novih sojeva u Njemačkoj potvrdio je Institut za kontrolu bolesti Robert Koch (RKI).

Početkom mjeseca RKI je izvijestio da je soj B117 zabilježen u 13 od 16 njemačkih saveznih pokrajina te da trenutačno čini jedva šest posto svih slučaja zaraze. RKI, međutim, upozorava da je vrlo vjerojatno da će taj broj rasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene