Policijska uprava zadarska ispitala je okolnosti zabave u Pakoštanima na kojoj je sudjelovalo više od deset osoba, a na dostavljenim snimkama se vidi i Ante Gotovina.


''Utvrđen je identitet osoba koje su sudjelovale na okupljanju, a imaju prijavljeno prebivalište na području zadarske županije i te će osobe biti prekršajno sankcionirane zbog prekršaja'', kazali su iz PU Zadarske oko zabave u Pakoštanima na kojoj je bilo više ljudi od dozvoljenog broja.

Vezano uz snimku koja je objavljena u javnost, kazali su kako policija nije zaprimila niti jednu dojavu vezano za navedeni događaj već je za njega saznala iz medija.

Ante Gotovina (lijevo)/načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov Branitelji koji su se družili s Gotovinom neće pred kamere, načelnik Pakoštana znao za druženje: "Kriv sam, zvao sam ga tamo. Ostalo bi tiho da se on nije pojavio''

Trenutno je na snazi odluka Stožera da na privatnim okupljanjima može biti najviše deset osoba iz najviše dva kućanstva. Iako je dozvoljen rad samo terasama ugostiteljskih objekata, zabava se održala u zatvorenom dijelu restorana.

''Do sada izvršenim provjerama utvrđeno je kako se radi o privatnom okupljanju na kojem je suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH, sudjelovalo više od deset osoba, a koje je održano u subotu 6. ožujka ove godine u Pakoštanima u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 57-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20, 134/20) 57-godišnjaku je jučer uručen prekršajni nalog zbog organiziranja okupljanja suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja'', izvijestili su iz policije.
 

Na naš upit je li među njima i Ante Gotovina, iz PU Zadarske su kazali kako se ''na dostavljenim snimkama utvrdio identitet svih osoba''.

Također, dodali su kako policija i dalje poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta svih sudionika privatnog okupljanja, a o svim do sada prikupljenim saznanjima izviješten je i Državni inspektorat.