Londonska podzemna
Londonska podzemna Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL/Pixsell

47-godišnjakinja je imala respiratornih problema, a morala je raditi u bliskom kontaktu s ljudima. Na nju je na radnom mjestu pljunuo čovjek koji je rekao da ima koronavirus. Oboljela je i završila u bolnici, gdje je preminula dva tjedna nakon incidenta.


Djelatnica podzemne željeznice u Londonu preminula je prošli mjesec nakon što je na nju, na radnom mjestu, pljunuo čovjek koji je tvrdio da je zaražen koronavirusom.

Vezani članci Učionica, ilustracija - 1 Kako je prošao povratak u škole i vrtiće: "Predugo je to trajalo bez djece, bez prijatelja, bez veselja" Djeca ispred zagrebačke Osnovne škole Nikole Tesle - 2 U Zagrebu polovica djece došla u školu, Sindikat poručuje: ''Roditeljima ništa nije jasno''

Incident se dogodio 22. ožujka, samo dan prije nego što je Velika Britanija uvela karantenu. Preminula Belly Mujinga (47) i kolegica bile su na postaji Victoria kad je na njih pljunuo muškarac koji im je kazao da je zaražen. Obje su oboljele, a dva tjedna kasnije Munjiga je preminula u bolnici, gdje je završila na respiratoru.

Obitelj preminule kaže kako je imala respiratornih problema, ali je morala raditi u bliskom kontaktu s ljudima, prenosi Forbes.

Policija je pokrenula istragu.