Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJVEĆA STOPA ZARAZE U EU

Zbog optužbi za loše upravljanje pandemijom, slovački ministar zdravstva podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovački ministar zdravstva Marek Krajci objavio je u četvrtak da podnosi ostavku kako bi smirio političku krizu nastalu zbog optužbi za loše upravljanje pandemijom COVID-19.

 "Dvije manje koalicijske stranke ostanak u vladi uvjetuju mojom ostavkom. Nipošto ne želim ometati rad vlade i podnosim ostavku", rekao je ministar novinarima.

Vladajuća koalicija desnog centra sastavljena od četiri stanke pod pritiskom je zbog svoje politike prema COVID-19 jer je stopa smrtnosti po stanovniku Slovačke druga najviša na svijetu, iza susjedne Češke.

Dvije stranke, SaS i Za Ludi, inzistiraju na rekonstrukciji vlade formirane u ožujku 2020. na čelu s Igorom Matovičem, koji je istodobno i šef stranke OLaNO, nakon sporne kupovine dva milijuna doza ruskog cjepiva Sputnjik V.

Matovič je kritizirao "nemoralnu odluku naših partnera u koaliciji" i ocijenio da Krajci mora ostati na dužnosti ministra zdravstva u jeku kampanje cijepljenja Sputnjikom V.

Pročitajte i ovo Kiretaža, ilustracija Kiretaža bez anestezije Iz dvije bolnice poručili da pacijentice same biraju način zahvata, javilo se još žena: "Kada je počelo čupanje iz mene, mislila sam da ću otići na onaj svijet"

Pročitajte i ovo Jelena Pavičić Vukičević zasad nemaju kandidata Pavičić Vukičević nova je predsjednica stranke BM 365: "Bitno mi je da svaki član kaže koga vidi kao kandidata za izbore"

"Ne želimo da bilo tko blokira upotrebu ruskog cjepiva", dodao je.

Slovačka, članica Europske unije s 5,4 milijuna stanovnika ima najvišu stopu zaraza COVID-19 na svijetu, prema službenim podacima agencije France presse.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene