Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi rekordi

Pandemija je kod njih izvan kontrole: Bolnice su pretrpane, medicinske potrepštine kupuju se na crnom tržištu

U Indiji je u ponedjeljak zabilježen novi rekord - više od 350.000 novozaraženih. Bolnice odavno više ne mogu pomoći svima kojima pomoć treba.

Pandemija koronavirusa u Indiji potpuno je izvan kontrole. Zabilježen je novi rekord od više od 350 tisuća zaraženih u jednom danu.

Pročitajte i ovo Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Strašan zločin Objavljene prve fotografije uhićenih zbog brutalnog silovanja blogerice: "Prislonili su mi nož na vrat i rekli da će me ubiti" Travel blogeri Fernanda i Vincente Horor na putovanju Dramatična objava popularnih blogera: "Večeras su je grupno silovali, njih sedmorica, kurvini sinovi!"

Taj broj raste već peti dan za redom. Indijske bolnice su pretrpane, zdravstveni sustav ne može pružiti skrb svim zaraženim pacijentima. Prenapučene bolnice u Delhiju i drugdje odbijaju pacijente nakon što im je ponestalo zaliha medicinskog kisika i kreveta.

"Trenutačno su bolnice u ekstremno kriznoj situaciji", rekao je glasnogovornik bolnice Sir Ginga Ram u glavnom gradu New Delhiju.

U nedjelju je premijer Narendra Modi pozvao sve građane da se cijepe i budu oprezni, dok su bolnice i liječnici poslali hitna upozorenja kako se ne mogu nositi s navalom pacijenata.

U nekima od najpogođenijih gradova, uključujući i New Delhi, tijela se masovno spaljuju u improviziranim krematorijima.

Sve je više i umrlih. Dio stanovnika okrenuo se crnom tržištu na kojem su cijene medicinskih potrepština skočile u nebo.

SAD, Velika Britanija, Njemačka, Rusija i još neke zemlje najavile su hitno slanje pomoći.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene