Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatična noć

Pacijent s koronom kojeg je u Dubravu, umjesto hitne, morala voziti obitelj: "Bio sam polumrtav, dali su mi da potpišem papir..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj iz Vrbovca tvrdi kako su zvali hitnu u noći na srijedu zbog osobe pozitivne na COVID te da su liječnici savjetovali prijevoz oboljelog u KB Dubrava. Kako navode, pod dojmovima svega što se događalo u noći, šokirala ih je činjenica da se o prijevozu moraju pobrinuti sami.

Nakon članka o dramatičnoj noći u obiteljskoj kući u Vrbovcu javio nam se i oboljeli zbog kojega je pozvana hitna pomoć u Vrbovcu. On je pozitivan nalaz dobio u utorak, a stanje mu se u noći na srijedu pogoršalo. Tada se i onesvijestio u kupaonici.

Pozvana je hitna, a događanja u 4:30 ispričao nam je u kratkom razgovoru. Kako je rekao, bio je pod dojmom svega što se događa i bojao se.

"Htio bih potvrditi ono što je ispričala moja supruga, ja nisam izrazio želju da u KB Dubrava idem vlastitim prijevozom i da me vozi netko od obitelji", kazao je za DNEVNIK.hr.

Ipak, na bolesničkom listu od noćas stoji njegov potpis i rukom ispisano - "Pacijent izrazio želju da ide vlastitim prijevozom za bolnicu i to potvrđuje svojim potpisom".

"Meni je trebala biti ponuđena alternativa, a to se nije dogodilo. Nisu ponudili prijevoz. Dali su mi da potpišem papir, bio sam polumrtav i potpisao bih bilo što", kazao je i dodao da su nakon toga liječnici rekli ukućanima da ga prevezu u Dubravu.

Pročitajte i ovo Nada, pacijentica DNEVNIK NOVE TV NA COVID ODJELU Potresni prizori i svjedočanstva pacijenata koji su proživljavali najgore trenutke u životu: ''Kada budem mogla, cijepit ću se, neću više nikoga slušati''

"U Dubravi su bili šokirani što me dovezla moja obitelj", kazao je u kratkom razgovoru.

Potpisao bolesnički list

Supruga oboljelog ranije je ispričala da je liječnica nacrtala crtu na bolesničkom listu i rekla da se potpiše gore te da im niti u jednom trenutku nije rečeno kako potpisuje zahtjev za vlastitim prijevozom u bolnicu.

Uvidom u bolesnički list (u posjedu redakcije) vidljiv je potpis oboljelog i rukom napisano da će pacijent biti prevezen u KB Dubravu vlastitim prijevozom na tri mjesta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kako je to moguće? "Ostali smo u šoku": Hitna došla oboljelom od korone, rekli da ga treba prevesti u Dubravu i otišli. Imamo reakciju

Obitelj je pritužbu o događanjima u noći poslala i zagrebačkom Zavodu za hitnu medicinu.

Iz Zavoda poručuju da prikupljaju izjave djelatnika koji su bili na intervenciji, ističu da nije praksa da se hitni pacijenti pozitivni na COVID sami brinu o prijevozu u bolnicu te upućuju na bolesnički list i potpis pacijenta na njemu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene