Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dom u Vukovarskoj

Ovo mu je već treća: Ostojić podnio kaznenu prijavu protiv Ivana Škaričića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranko Ostojić smatra kako je zdravim korisnicima protupravno oduzeta sloboda.

Ranko Ostojić podnio je kaznenu prijavu protiv Ivana Škaričića, ravnatelja Doma za starije i nemoće u Vukovarskoj ulici u Splitu, piše Dalmatinski portal

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabrinutost raste Kaos u splitskom Domu za starije i nemoćne: Liječnica tvrdi da je pokušala doći do epidemiologa, obitelji štićenika su ljutiti Slika nije dostupna poslali priopćenje Djelatnici Doma u Splitu: ''Jednoglasno podržavamo našeg ravnatelja. Napadati ga nije ljudski''

Ostojić je prije dva tjedna ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu o saznanjima koje ima o Domu. 

Prijavu je podnio protiv Škaričića kao odgovorne osobe te protiv Doma kao pravne osobe, i to zbog postojanja osnovane sumnje da su posredstvom drugih osoba počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode.

Portal piše kako je korisnicima nakon pojave virusa zabranjeno napuštanje Doma, no tu je odluku donio ravnatelj, a ne stožer. 

Oni koji nisu evakuirani iz Doma bili su negativni na koronavirus, ali unatoč tome nisu smjeli napustiti. Djelatnicima je s druge strane je dopušteno napuštanje prostorija.

Smatra da su korisnici bili protupravno zatvoreni od 27. ožujka do 18. svibnja. 

Dalmatinski portal piše kako je ovo treća prijava protiv Škaričića. Prije Ostojića podnijeli su je i Hrvatska udruga ugovornih ordinacija i Sindikat umirovljenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene