Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nepovoljna epidemiološka situacija

Model A, B ili C: Pogledajte kako će se odvijati nastava po županijama

Počinje školska godina - 4
Počinje školska godina - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Pandemija u Hrvatskoj obara rekorde, a Stožer donosi novi set mjera. Kada su u pitanju škole - svaka županija ponaosob odlučuje prema epidemiološkoj situaciji u kojem će obliku održavati nastavu u školama. Po modelu A, B ili C.

Pojedine županije u Hrvatskoj već su donijele odluku o održavanju nastave u školama. Radi se o već postojećim modelima – A, B ili C.

Model A – nastava se održava u školi.

Model B – dio nastave se održava u školi, a drugi dio na daljinu.

Model C – nastava se u potpunosti odvija na daljinu.

Nastava po A modelu, koji predviđa nastavu u školama, održava se u: Primorsko-goranskoj županiji, Krapinsko-zagorskoj, Virovitičko-podravskoj, Varaždinskoj, Međimurskoj županiji, zatim Koprivničko-križevačkoj, Karlovačkoj, Brodsko-posavskoj, Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj županiji te u Gradu Zagrebu, kao i u Zagrebačkoj i Požeško-slavonskoj županiji. U Gradu Zadru nastava po modelu A bit će samo u osnovnim školama, u Dubrovačko-neretvanskoj od 8. do 12. studenoga i u 39 škola Sisačke-moslavačke županije, a samo od 1. do 4. razreda u Bjelovarsko-bilogorskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Nastava po C modelu, ili nastava na daljinu, održava se u Zadarskoj županiji - OŠ Biograd na Moru od 5. do 8. razreda od 8. studenoga nadalje, Osnovna škola Obrovac od 5. do 8. razreda od 8. studenoga nadalje, od 8. do 19. studenoga u Ličko-senjskoj županiji - Osnovna škola Jure Turića, Gospić, Strukovna škola Gospić, Gimnazija Gospić, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ S.S. Kranjčevića Senj od 5. do 8. razreda i OŠ Luke Perkovića Brinje od 5. do 8. razreda, od 8. do 12. studenoga u Sisačko-moslavačkoj županiji - Gimnazija Sisak i još 13 škola A/C-model, u Osječko-baranjskoj županiji od 5. do 8. razreda i sve srednje škole, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji od 5. do 8. razreda i sve srednje škole od 8. do 12. studenoga te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji SŠ Metković, OŠ don Mihovila Pavlinović, SŠ fra AKM Ploče, SŠ Vela Luka, OŠ Braće Glumac Lastovo, Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, Medicinska škola Dubrovnik, OŠ Vela Luka, OŠ Stjepana Radića, OŠ Opuzen i Gimnazija Metković.

Vukovarsko-srijemska županija

Učenici 39 škola od četvrtka 11. studenoga 2021. godine, se vraćaju na nastavu u školi - svi razredi model A, dok učenici dvije osnovne škole (Stari Jankovci i Slakovci) od 11. studenoga 2021. godine, vraćaju nastavu u školi samo za razrednu nastavu, a predmetnu nastavu od 15.11.2021. godine.

Sve srednje škole kojima je Vukovarsko-srijemska županija osnivač, ovaj tjedan ostaju po modelu C – nastava na daljinu, a na redovnu nastavu u školi - model A se vraćaju u ponedjeljak 15. studenoga 2021. godine.

Varaždinska županija

U osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije nastava će se od ponedjeljka, 8. studenoga, nastaviti provoditi sukladno godišnjem planu i programu rada škola, odnosno po modelu A – nastava u školi.

Ličko-senjska županija

Od 8. do 19. studenog nastava će se u županiji odvijati po modelu C, na daljinu, za Strukovnu školu Gospić, Gimnaziju Gospić, OŠ dr. Jure Turića Gospić, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac (uključujući područne škole), OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića – od 5. do 8. razreda te OŠ Luke Perkovića Brinje – od 5. do 8. razreda.

Nastava u ostalim školama održavati će se po modelu A – nastava u školi.

Primorsko-goranska županija

Nastava u školama odvijat će se po modelu A, odnosno uživo, dok svaki ravnatelj uz suglasnost lokalnog stožera i osnivača može odrediti drugačiji model.

Grad Zagreb

Nastavu uživo pratit će i učenici zagrebačkih škola. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, na vrijeme će se uvoditi promjene u održavanju nastave.

Zadarska županija

Na posljednjem sastanku Stožer civilne zaštite Zadarske županije priopćio je da i dalje podržava održavanje nastave u školama po modelu A, a svaka škola, ovisno o epidemiološkoj situaciji, može zatražiti od osnivača prelazak na model C, ako to bude potrebno.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer je donio preporuku o održavanju kontaktne nastave, po modelu A, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, od ponedjeljka, 8. studenog 2021., za sve škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Virovitičko-podravska županija

Od idućeg tjedna učenici osnovnih i srednjih škola na području Virovitičko-podravske županije pohađat će školu uživo, odnosno po modelu A.

Požeško-slavonska županija

Učenici osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač županija od idućeg tjedna nastavu će pohađati uživo, odnosno po modelu A.

Međimurska županija

Odluka je donesena! Učenici će u županiji od ponedjeljka, 8. studenog, pratiti nastavu uživo, to jest po modelu A.

Dubrovačko-neretvanska županija

Nastavu uživo pratit će učenici osnovnih i srednjih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od ponedjeljka, 8. studenog. Ako se situacija pogorša, ravnatelji mogu privremeno zatražiti neki drugi model ovisno o stanju u školi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Eksplozija koronavirusa: Danas gotovo 7000 novozaraženih, preminulo 36 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STANJE ALARMANTNO Pogoršanje epidemiološke situacije: Još jedna hrvatska bolnica obustavlja sve operacije koje nisu hitne

Splitsko-dalmatinska županija

Od idućeg tjedna učenici će pratiti nastavu uživo diljem županije.

Osječko-baranjska županija

Još idući tjedan učenici od petog do osmog razreda nastavu će pratiti virtualnim putem. Također, to vrijedi i za srednjoškolce, dok će djeca od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađati po modelu A.

Istarska županija

Od ponedjeljka se učenici vraćaju u školske klupe i nastavu će pratiti uživo.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene