Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Besplatna je

Skeniraj mi kod: Od danas se može skinuti aplikacija za provjeru COVID potvrda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od danas je na Apple App Storeu dostupna mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda.

Od danas je na Apple App Storeu dostupna mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda. Aplikacija omogućava validaciju QR kodova na EU digitalnim COVID potvrdama izdanim u Republici Hrvatskoj i državama članicama EU. Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tvrdi da CovidGO ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu. U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem, pojasnio je Božinović u svojoj objavi.

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, mobilna aplikacija će olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

  Pročitajte i ovo Upotreba COVID-putovnice u zračnoj luci TESTIRANJE U TIJEKU Hrvatska se na još jedan način približila oznaci Stay safe in Croatia. Kako će se uvođenje COVID putovnica odraziti na početak turističke sezone?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što trebaju raditi? Obiteljski liječnici žestoko o COVID potvrdama: ''Problemi u provedbi i administriranju cijepljenja dosegli su novi vrhunac. Molimo građane da ne dolaze...''

Mobilna aplikacija CovidGO za građane je besplatna, a uskoro će biti dostupna i na Google Play Storeu. Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u Republici Hrvatskoj uspostavila je tvrtka AKD. Božinović je istaknuo kako je do sada potvrdu preuzelo više od 217.000 građana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene