Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije putna isprava

U nekoliko koraka: Od četvrtka u ljekarnama možete preuzeti svoju EU digitalnu COVID potvrdu

Popuštanje mjera, covid putovnice - 4
Popuštanje mjera, covid putovnice - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Uključivanje ljekarnika i ljekarni u proces imunizacije stanovništva značajno doprinosi dostupnosti cijepljenja, naročito u ruralnim i depriviranim sredinama, što u konačnici pridonosi većem postotku cijepljenog stanovništva. Prvi korak u proces uključivanja je integracija ljekarni u mrežu ustanova koje će izdavati EU digitalne COVID potvrde.

EU digitalna COVID potvrda predstavlja administrativni dokument i dodatno sredstvo za slobodno kretanje unutar država članica Europske unije (nije putna isprava), napominju iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

EU digitalna COVID potvrda se može izdati nakon što je zadovoljen jedan od sljedećih uvjeta: cijepljenje prvom ili objema dozama cjepiva protiv bolesti COVID-19 koje je uredno evidentirano u središnjoj evidenciji cijepljenja u Centralnom zdravstvenom informacijskom sustavu Republike Hrvatske (tzv. CEZIH sustavu); negativni PCR ili brzi antigenski test na bolest COVID-19; preboljenje bolesti COVID-19 koje je utvrđeno na temelju pozitivnog testa evidentiranog u središnjoj nacionalnoj evidenciji COVID testiranja.

Pročitajte i ovo Radnici u tvornici, ilustracija - 4 A ministar optimističan Apsurdi zbog uvjeta za dobivanje državne pomoći: Novim pravilima nezadovoljni i poslodavci i sindikati

Pročitajte i ovo Policajac provjerava PRC testove ZABRINJAVAJUĆI PODACI Policija objavila koliko je krivotvorenih PCR testova i gdje ih je najviše otkrila od početka godine

Od sutra, 29. 7. 2021., hrvatski građani moći će u svojoj najbližoj ljekarni preuzeti EU digitalnu COVID potvrdu (EU DCC). Potvrda će se moći preuzeti u tiskanom obliku ili poslana na adresu elektroničke pošte korisnika.

Dostatno je predočiti iskaznicu zdravstveno osigurane osobe ili osobnu iskaznicu na osnovu koje će ljekarnik ili farmaceutski tehničar upisom osobnog identifikacijskog broja građana (OIB) u web-aplikaciju preuzeti COVID potvrdu, ističu iz HZZO-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene