Od 1. ožujka popuštaju se pojedine epidemiološke mjere. Ugostiteljim ali i sportaši jedva su dočekali da im se dopusti rad.

Galerija


Ugostitelji, čim su čuli vijest o popuštanju mjera i otvaranju terasa, odmah su krenuli s pripremama. Naručuju namirnice, čiste terase, obavljaju sve pripreme kako bi u ponedjeljak, nakon tri mjeseca, mogli primiti i poslužiti prve goste.

''Joj ne mogu vam opisati koliki je gušt, evo zapravo tek sad smo shvatili kad smo otvorili nakon tri mjeseca kad smo malo ju počeli postavljati koliki je ovo gušt, evo, malo nas je i vrijeme poslužilo i tako da evo stvarno smo presretni'', rekao je Emil Luštica, vlasnik caffe bara.

Andrej Plenković Plenković o aferi Tri majmuna: "Nećemo to zaboraviti. Ja nakon korone nisam oslabio, nema toga što mi ne možemo izdržati"

Gužva na graničnom prijelazu, ilustracija Nakon što je slovenski državljanin preminuo u Zanizbaru, Vlada poziva građane da ne putuju

Zadovoljni su i sportaši kojima su dopušteni treninzi u zatvorenim prostorima. Koliko će ih u isto vrijeme moći trenirati, ovisi o veličini dvorane, jer za svakog je sportaša potrebno 20 metara četvornih, a između dva treninga prostor se mora očistiti i prozračiti.

Za sada će se obavljati treninzi snage i kondicije te u potpunosti onih sportova u kojima nema kontakta među sportašima.

''Svi treneri u Hrvatskoj su čekali ovaj moment da eto konačno možemo raditi ono što najbolje i najljepše znamo'', komentira Saša Solar, trener gimnastike.

Dijete s gitarom, ilustracija Iz zagrebačke osnovne škole upozorili na opasni izazov s TikToka: "Dijete legne na cestu sve dok se automobil ne primakne blizu..."

Policija, ilustracija 88-godišnjak jurio seoskom cestom 191 km/h, kasnio na cijepljenje: Oduzeli mu vozačku dozvolu i zaplijenili vozilo

A svi ostali s punim će treningom još neko vrijeme morati pričekati.

''To se da ispoštovati, samo da evo kažem više dobijemo neko dozvolu da možemo početi trenirati'', izjavio je Damir Zahirović, trener taekwondoa. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr