Jedan 88-godišnjak uhvaćen je kako juri 191 km/h seoskom cestom u Francuskoj jer je, kako je objasnio, kasnio na zakazani termin za cijepljenje protiv covida-19, priopćila je u petak policija.

Galerija


Ograničenje na cesti na kojoj ga je zaustavila policija je 110 kilometara na sat, objavila je policija istočne regije Bas-Rhin na Facebooku. Muškarac je policiji objasnio da je "jurio jer je kasnio na cijepljenje protiv covida-19".

Vezani članci Sudionik zabave Drama kod Sinja, policija upala na zabavu s 300 ljudi: ''Nas 22 smo cijeli dan uživali, pekli janje i prase. Ljudi su spontano dolazili'' Koronavirus u Francuskoj Francuska dodatno ograničila kretanje svojih građana, mjere postrožene i u još nekim zemljama

Policija nije pokazala razumijevanje i oduzela mu je vozačku dozvolu i zaplijenila automobil. "Kako bismo svi bili sigurni, pridržavajmo se ograničenja vožnje, čak i nakon što posjedujete vozačku dozvolu više od 60 godina", napisala je policija na društvenoj mreži.

Od siječnja u Francuskoj traje procijepljivanje stanovništva starijeg od 75 godina, a ta strategija daje rezultate jer broj zaraženih među 80-godšnjacima pada, rekao je premijer Jean Castex.