Koronavirus u Srbiji, ilustracija
Koronavirus u Srbiji, ilustracija Foto: Milos Tesic/Pixsell

Liječnica, anesteziologinja u KBC-u Zvezdara u Beogradu, preminula je od korone. Na svoj 41. rođendan.


Srpski mediji raspisali su se o njezinu životu, navode kako je unatoč vlastitoj teškoj zdravstvenoj situaciji radila u crvenoj COVID zoni.

Vezani članci Ilustracija Balkan opet kao bure baruta: Bosna je na opasnom putu, Srbija i Hrvatska kao Putin u Ukrajini Ilustracija Podignuta prva optužnica u Srbiji za Oluju: Četvorka optužena za raketiranje izbjegličke kolone. Pilot Borović: "Nisam sudjelovao u tome"

Javnost je za nju prvi put čula 2017., kada je za časopis Doživeti 100. progovorila o problemu s kojim se borila. Postala je prva žena u Srbiji koja je uz dijalizu rodila potpomognutom oplodnjom.

Kad je saznala za dijagnozu, liječnici su joj govorili da vjerojatno neće moći imati djece.

Kao liječnica je tada, prenosi Mondo.rs njezine riječi, mjesece provela istražujući znanstvene radove ne bi li našla rješenje svojih problema.

Usprkos narušenom zdravlju, redovito je odlazila na posao, putovala, bavila se sportom. Da se osiguraju relativno dobri uvjeti za bebu, nakon što je zatrudnjela, dijalizu je primala šest puta tjedno po pet sati. Rodila je nakon mnogobrojnih komplikacija. 

"Tihi, nenametljivi junak"

Liječnica je izgubila bitku s koronom na svoj 41. rođendan, piše Nova.rs. Njezin kolega kirurg podijelio je na društvenim mrežama status koji prenose svi srpski mediji. U statusu koji počinje riječima "žao mi je što niste upoznali Anu", kolegicu opisuje kako vedru i "pomalo šašavu", sposobnu i posvećenu.

"Ana je u svojim tridesetim oboljela od bubrežne insuficijencije i dijalizirala se, ali je i unatoč tome nastavila raditi svoj posao koji je obožavala. Ana je s tom dijagnozom unatoč svim rizicima rodila prekrasnu kćerkicu koju je također obožavala", napisao je i dodao da je godinama čekala bubreg. 

"Ana je nastavila raditi i u vrijeme pandemije iako je to bilo maksimalno rizično za osobu na imunosupresivima. Ana je oboljela od COVID-a, liječeći druge", dodao je. 

"Ana je moj heroj, tihi, plemeniti, nenametljivi junak koji pobjeđuje s osmijehom. Ana je jedan od najvećih boraca za koje sam u životu čuo", napisao je među ostalim.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju