Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Išla na dijalizu

Liječnica od korone preminula na svoj rođendan: Njezina ispovijest o tome kako je postala majka rasplakala Srbiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnica, anesteziologinja u KBC-u Zvezdara u Beogradu, preminula je od korone. Na svoj 41. rođendan.

Srpski mediji raspisali su se o njezinu životu, navode kako je unatoč vlastitoj teškoj zdravstvenoj situaciji radila u crvenoj COVID zoni.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

Javnost je za nju prvi put čula 2017., kada je za časopis Doživeti 100. progovorila o problemu s kojim se borila. Postala je prva žena u Srbiji koja je uz dijalizu rodila potpomognutom oplodnjom.

Kad je saznala za dijagnozu, liječnici su joj govorili da vjerojatno neće moći imati djece.

Kao liječnica je tada, prenosi Mondo.rs njezine riječi, mjesece provela istražujući znanstvene radove ne bi li našla rješenje svojih problema.

Usprkos narušenom zdravlju, redovito je odlazila na posao, putovala, bavila se sportom. Da se osiguraju relativno dobri uvjeti za bebu, nakon što je zatrudnjela, dijalizu je primala šest puta tjedno po pet sati. Rodila je nakon mnogobrojnih komplikacija. 

"Tihi, nenametljivi junak"

Liječnica je izgubila bitku s koronom na svoj 41. rođendan, piše Nova.rs. Njezin kolega kirurg podijelio je na društvenim mrežama status koji prenose svi srpski mediji. U statusu koji počinje riječima "žao mi je što niste upoznali Anu", kolegicu opisuje kako vedru i "pomalo šašavu", sposobnu i posvećenu.

"Ana je u svojim tridesetim oboljela od bubrežne insuficijencije i dijalizirala se, ali je i unatoč tome nastavila raditi svoj posao koji je obožavala. Ana je s tom dijagnozom unatoč svim rizicima rodila prekrasnu kćerkicu koju je također obožavala", napisao je i dodao da je godinama čekala bubreg. 

"Ana je nastavila raditi i u vrijeme pandemije iako je to bilo maksimalno rizično za osobu na imunosupresivima. Ana je oboljela od COVID-a, liječeći druge", dodao je. 

"Ana je moj heroj, tihi, plemeniti, nenametljivi junak koji pobjeđuje s osmijehom. Ana je jedan od najvećih boraca za koje sam u životu čuo", napisao je među ostalim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene