Racija u zagrebačkom restoranu
Racija u zagrebačkom restoranu Foto: Zagrebačka policija

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je video racije u restoranu na Trešnjevci u kojem su zatečene 34 osobe.


U restoranu su zatečene, legitimirane i provjerene ukupno 34 osobe. Za osam ih je utvrđeno da nisu nosile zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali četiri Obavijesti o počinjenom prekršaju te su naplaćene četiri novčane kazne zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Vezani članci Marija Bubaš Capakova pomoćnica zadarskoj konobarici: "Može netko odbiti nositi masku, ali onda bi trebao raditi negdje drugdje" Ministar Beroš Beroš o incidentu u kafiću: "Ispričavam se ako je imala zdravstvene tegobe. Ali ni kolegica nije imala masku..."

Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama Stožera civilne zaštite RH izdano je usmeno rješenje o zabrani rada.

Dio prostora objekta gdje se posluživalo jelo i piće zapečaćen je na minimalno 30 dana te će biti pokrenut prekršajni postupak protiv pravne i odgovorene osobe.

Nakon provedene racije, u sklopu kriminalističkog istraživanja, 32-godišnji direktor kao odgovorna osoba  priveden je na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, policija je nedavno objavila i snimku racije u ilegalnom zagrebačkom klubu.