Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastaju se ministri

Vraćaju se maske? Jedna europska zemlja već priprema nove korona mjere za jesen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački savezni ministri zdravstva sastat će se u srijedu i četvrtak kako bi prije ljetne stanke dogovorili smjernice i mjere u slučaju novog vala zaraze koronavirusom na jesen.

Ministri zdravstva saveznih država pozvali su na promjenu Zakona o zaštiti od infekcija koja bi se predstavila prije ljetne stanke.

"To je potrebno kako bismo mogli na odgovarajući način reagirati na promjenu tijeka zaraze u jesen i zimu i kako bismo mogli poduzeti potrebne mjere zaštite od infekcije", navodi se u nacrtu rezolucije četiri zemlje, a prenosi Bild.

Prema prijedlozima maske bi ponovno trebale biti obvezne u zatvorenom prostoru, a moguće je i ograničavanje broja osoba na okupljanjima i ograničavanju kontakata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pogledajte stanje po županijama Virus se brže širi: Veliki skok broja novozaraženih, preminule četiri osobe

Prije ulaska u ustanove s ranjivim skupinama ljudi, odnosno u bolnice, domove za starije osobe i ustanove za njegu, bit će se potrebno testirati. S druge strane, ukidaju se besplatni testovi za građane i trebali bi biti dostupni samo bolnicama i ustanovama za njegu te ranjivim skupinama poput trudnica, izbjeglica iz Ukrajine te male djece.

Pročitajte i ovo Ilustracija ODLUKA CDC-a Od sljedećeg tjedna protiv korone cijepit će i bebe: "Danas smo napravili veliki korak naprijed"

Osim toga,u svim bolnicama do 1. siječnja 2023. treba se uspostaviti središnji sustav izvješćivanja koji će odrediti stopu hospitalizacije, prenosi Fenix-magazin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene