Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset dana karantene

Njemačka planira promijeniti putničke smjernice: Pogledajte što se sve mijenja i kad će nova uredba stupiti na snagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka vlada planira promijeniti putničke smjernice i ukinuti kategoriju "rizičnog područja", doznaje u utorak agencija dpa od izvora bliskih vladi.

Promjena znači da će umjesto tri, postojati dvije kategorije rizičnog putovanja. Područja će biti označena kao ona s "visokom incidencijom" slučajeva i područja gdje postoje "varijante virusa".

Nova uredba trebala bi stupiti na snagu početkom kolovoza. Trenutačna uredba za putnike koji ulaze u zemlju istječe krajem srpnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U ZADNJI ČAS Malta odustala od odluke o zatvaranju granica za necijepljene, ali jedan uvjet su ipak postavili

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PONOVNO SE POSTROŽUJU MJERE U glavnom gradu ove europske zemlje, čestoj meti mnogih turista, kod svih novih slučajeva zaraze otkriven delta-soj korone

Prema novoj uredbi o kojoj se raspravlja, svaka osoba koja uđe u zemlju iz inozemstva trebala bi biti u potpunosti cijepljena, oporavljena nakon COVID-a ili pokazati negativan test.

Do sada se ta uredba odnosila samo na putnike zračnog prometa iz inozemstva.

"Uz cjepivo je lakše putovati"

Po novoj uredbi, necijepljeni koji uđu u zemlju iz područja "velike incidencije" morat će provesti 10 dana u karanteni, uz mogućnost besplatnog testiranja nakon pet dana.

Oni koji dolaze iz područja s virusnim varijantama neće moći ranije izaći iz karantene.

Ministarstvo zdravstva je promicalo cijepljenje kao način omogućavanja putovanja.

"Uz cjepivo je lakše putovati," rekao je glasnogovornik. "Izbjegnite testiranja po ulazu u zemlju. U pravilu cijepljeni ne moraju u karantenu."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene