Obavijesti Video Pretražite Navigacija
inovativna kampanja

Njemačka videosnimkama iz "budućnosti" protiv korone: "Napravili smo ono što se od nas očekivalo. Bili smo lijeni poput rakuna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Videosnimke nastale u Njemačkoj duhovito govore o važnosti smanjenja druženja kako bi se zemlja izborila s epidemijom koronavirusa. Jedna od njih prikazuje starijeg muškarca koji se u nekom budućem vremenu prisjeća zime 2020., kad je njegova generacija pobijedila zarazu.

Društvenim mrežama šire se videosnimke koje pozivaju na smanjivanje kontakata.

Jedna od njih prikazuje starijeg muškarca koji se u budućnosti prisjeća zime 2020. i govori o tome kako su vremena bila zahtjevna zbog borbe s koronavirusom. Njegova priča u jednom trenutku dobiva fenomenalan obrat koji će svakome izmamiti osmijeh na lice.

"Mislim da je bila zima 2020. kada su oči čitave zemlje bile uperene u nas. Tek sam napunio 22 godine, studirao sam inženjerstvo u Chemnitzu, kada je naišao drugi val. 22, u tim godinama želiš se zabavljati, studirati, upoznavati nove prijatelje i sve što ide uz to. Ideš na piće s društvom", kazao je muškarac na videu.

"Nevidljiva opasnost prijetila je svemu u što smo vjerovali. Iznenada, sudbina cijele zemlje našla se u našim rukama. Skupili smo hrabrost i učinili sve ono što se od nas očekivalo. Učinili smo jedinu pravu stvar - ništa. Apsolutno ništa!", dodao je.

"Lijeni poput rakuna"

"Bili smo lijeni poput rakuna. Sjedili smo kod kuće dan i noć i borili se protiv širenja virusa. Kauč je bio naš front, a naše strpljenje bilo je naše oružje. Znate, ponekad se moram nasmijati sam sebi kada pomislim na to vrijeme. To je bila naša sudbina. Tako smo postali heroji, tada, tijekom korone 2020. godine", opisao je u videu.

Savezna vlada priopćila je kako se radi o nekoliko komičnih videozapisa kojima se javnosti poručuje da je smanjenje kontakata s drugim ljudima presudno za zaustavljanje širenje zaraze, piše BBC.

"Najljenji čovjek na zemlji"

Drugi video prikazuje njegovu djevojku, a treći muškarca koji se osvrće na svoje dane tijekom lockdowna.

"Prije pandemije bio sam, bez sumnje, najljenji u svojoj zemlji. Gotovo nikad nisam napuštao stan, igrao sam računalne igrice i jeo hladne raviole ravno iz konzerve jer sam bio lijen da bih ih zagrijao. Moji su me prijatelji zvali Lijeni Toby, ali bio sam previše lijen da bih se živcirao zbog toga", poručuje.

"Kad se virus proširio, ostao sam ista lijena vreća krumpira kakva sam bio i prije. Ali, za razliku od mene, svijet se promijenio. Da bi se zaustavilo širenje virusa, ljude se nagovaralo da ostanu kod kuće. Odjednom je samo lijenost mogla spasiti živote, a u tome sam bio prvak", dodao je.

Snimke izazvale brojne komentare

Videosnimke su izazvale pravi vatromet komentara na društvenim mrežama, mnogi ih hvale. Međutim, neki ih i kritiziraju zbog očite usporedbe s Drugim svjetskim ratom.

Komunikologinja iz Kölna Christine Richter kazala je da ima miješane osjećaje. "S jedne strane, povlačenje paralela između sadašnjosti i rata otvorilo je neka etička pitanja", rekla je Richter, no i dodala kako se radi o "šaljivom i emotivnom" pristupu vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada na udaru kritika U prvom valu svima su bili uzor, a sada idu u novi lockdown: "To je izraz potpunog gubitka kontrole"

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 7 Uvedene mjere pokazuju uspjeh Iz Francuske i Belgije stižu dobre vijesti, ali još je prerano da se proglasi pobjeda: "Pandemija se stišava, iako i dalje ostaje na visokoj razini''

Inače, Njemačka je u lockdownu. Zatvoreni su kafići, restorani i mjesta za zabavu. Savezna vlada traži dodatno pooštravanje mjera.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene