Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dolazi milijun turista

Plenković na sjednici Vlade: ''Nijednoj zemlji nije se dogodilo ovo što se dogodilo nama''

Na sjednici Vlade glavna je tema situacija s koronavirusom u Hrvatskoj.

Premijer Andrej Plenković uvodno je podsjetio da su u protekla tri mjeseca isplatili 5,6 milijardi kuna naknada, čime su, kaže, spasili 600 tisuća radnih mjesta. ''Da nema koronavirusa, imali bismo najmanje nezaposlenih u ovom mandatu'', ocijenio je.

Pročitajte i ovo Stanje koronavirusa u Hrvatskoj o epidemiji koronavirusa Vlada donira 43 milijuna kuna bolnici u Mostaru, premijer Plenković o odgovornosti za proboj virusa u dom u Splitu Slika nije dostupna nabavlja se zaštitna oprema Sjednica Vlade počela minutom šutnje za poginulu djevojčicu, premijer o koroni: ''Ovo je kriza bez presedana''

Izdvojio je i da je prije dva dana završilo hrvatsko predsjedanje EU-om. ''Nijednoj zemlji nije se dogodilo ovo što se dogodilo nama. Postigli su se enormni iskoraci u odgovoru na koronu'', zaključio je i pohvalio se da je Hrvatska u mnogočemu bila prva.

Na sjednici Vlade je Informacija o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus te Informacija o aktivnostima Stožera civilne zaštite.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulubić rekao je da u posljednja 24 sata imamo 81 novooboljelu osobu i da su dvije osobe preminule. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podsjetio je da je uspostavljen sustav EnterCroatia i da je od 28. svibnja najavljeno više od milijun stranih putnika.

Usvojen je zaključak o produljenju mjere pomoći u sustavu sporta uslijed epidemije koronavirusa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene