Na sjednici Vlade glavna je tema situacija s koronavirusom u Hrvatskoj.


Premijer Andrej Plenković uvodno je podsjetio da su u protekla tri mjeseca isplatili 5,6 milijardi kuna naknada, čime su, kaže, spasili 600 tisuća radnih mjesta. ''Da nema koronavirusa, imali bismo najmanje nezaposlenih u ovom mandatu'', ocijenio je.

Vezani članci Roberto Mateš kampira u šatoru ispred bolnice da bude što bliže bolesnom sinu Šimun (7) je u bolnici, ali tati Robertu ne daju da bude s njim. Tata je zato donio šator i smjestio ga kraj bolnice, a sa Šimunom se čuje voki-tokijem Sjednica Vlade RH - 4 Beroš izvijestio o 78 novih slučajeva koronavirusa. Cijene hrane i kozmetike više neće biti ograničene zbog epidemije

Izdvojio je i da je prije dva dana završilo hrvatsko predsjedanje EU-om. ''Nijednoj zemlji nije se dogodilo ovo što se dogodilo nama. Postigli su se enormni iskoraci u odgovoru na koronu'', zaključio je i pohvalio se da je Hrvatska u mnogočemu bila prva.

Na sjednici Vlade je Informacija o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus te Informacija o aktivnostima Stožera civilne zaštite.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulubić rekao je da u posljednja 24 sata imamo 81 novooboljelu osobu i da su dvije osobe preminule. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podsjetio je da je uspostavljen sustav EnterCroatia i da je od 28. svibnja najavljeno više od milijun stranih putnika.

Usvojen je zaključak o produljenju mjere pomoći u sustavu sporta uslijed epidemije koronavirusa.