Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Zaraza se širi: Požega je novo žarište s još 24 novozaraženih, koronavirus ušao i u bolnicu

Nacionalni stožer u četvrtak je objavio kako je zabilježen 81 novi slučaj zaraze, što je rast od 27 u odnosu na jučer. Ministar zdravstva Vili Beroš ranije ujutro je izjavio kako danas ne očekuje veliki rast broja oboljelih. Navečer su u Požegi potvrđena još 24 slučaja.

* Koronavirus dosad potvrđen kod 2912 osobe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Oporavilo se 2155, preminulo 110 ljudi

* 568 je aktivnih slučajeva

Tijek događaja pratite u nastavku.

23:44 Testiranja na koronavirus obavljena u četvrtak u požeškoj Općoj županijskoj bolnici potvrdila su 25 novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji.

Broj oboljelih u toj županiji naglo je počeo rasti nakon povratka dviju zaraženih osoba iz Njemačke. Dvoje zaraženih povratnika virus je proširilo na svoju rodbinu i prijatelje.

Epidemiolog Ante Vitalija pronašao je brojne kontakte koje je napravio dvojac povratnika iz Njemačke, pa je na testiranje uputio 87 osoba.

Županijski Stožer Civilne zaštite u četvrtak ujutro je objavio da je 10 novih slučajeva, a s ovim novopotvrđenim slučajevima u Požeško-slavonskoj županiji, prema neslužbenim podacima, trenutno je koronavirusom zaraženo oko 50 osoba.

Službeni podaci bit će izneseni u petak.

Zbog nagle ekspanzije broja oboljelih otkazuju se pojedini javni programi, među njima i aktivnosti vezane uz školu plivanja na gradskim bazenima u Požegi, objavili su lokalni mediji.

23:07 Kako doznaje Jutarnji list od ravnatelja OB Požega prof. dr. Željka Glavića, među novozaraženima u Požeško-slavonskoj županiji su i dva liječnika te dvije medicinske sestre Opće bolnice u Požegi.

"Potvrdu za to dobili smo večeras oko 20 sati. Odmah smo pristupili dezinfekciji svih prostora, ali i detektiranju njihovih kontakata kako bismo spriječili ili barem ublažili daljnje širenje virusa i u krugu bolnice odnosno naših zaposlenika i pacijenata, ali i izvan njega", rekao je Glavić.

20:10 U Požegi su potvrđena 24 nova slučaja zaraze. Sad je ukupno 44 pozitivnih na koronavirus, javlja 034portal. Pronađeni su brojni kontakti koje je napravio dvojac povratnika iz Njemačke, pa je na testiranje upućeno čak 87 osoba, od koji je na koronavirus pozitivno bilo njih čak 24.

14:00 Nacionalni Stožer civilne zaštite objavio je kako je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj potvrđen 81 novi slučaj zaraze koronavirusom. 

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je 647. Još su 84 osobe na liječenju, a tri pacijenta na respiratoru. 

13:54 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Isto je i u Sisačko-moslavačkoj županiji.

13:51 U Brodsko-posavskoj županiji tri su novooboljele osobe. Jedna je osoba kontakt ranije potvrđene zaražene osobe, jedna je povratnik iz inozemstva, a jedna je bila sudionik privatnog okupljanja izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je potvrđeno više zaraženih osoba.

13:42 Načelnik Stožera Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić izvijestio je kako nema novih oboljenja bolesti COVID-19.

Četiri su aktivna slučaja s blagim simptomima, a u kućnoj samoizolaciji nalazi se 21 osoba.

Na koordinaciji je sukladno uputi Stožera civilne zaštite RH donesen i Zaključak o ponovnoj aktivaciji COVID ambulante za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom. Izdvojena ordinacija nalazi se u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije na adresi Trg dr. Tomislava Bardeka 10 (ulaz s dvorišne strane preko puta Zavoda za hitnu medicinu), a s radom će započeti u ponedjeljak 6. srpnja. Ambulanta će raditi od ponedjeljka do subote od 7 do 9 sati, a u slučaju potrebe radno vrijeme ambulante će se produljivati.

12:24 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 148 obrađenih testova danas je 5 novooboljelih osoba pozitivnih na COVID infekciju. Tri su osobe iz Splita, jedna iz Segeta i jedna iz Prološca. Jedna osoba iz Splita i jedna iz Segeta testirane su u Zagrebu, gdje se i nalaze te će u Zagrebu biti epidemiološki obrađene.

Dvije novooboljele osobe iz Splita i osoba iz Prološca kontakti su prethodno potvrđenih oboljelih osoba. 246 ljudi nalazi se u samoizolaciji. Dvije su osobe hospitalizirane u KBC-u Split, od kojih se jedna nalazi na respiratoru.

12:09 Zagrebački Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije objavio je da je u Zagrebu zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 

11:43 Još jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na području Šibensko-kninske županije. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi s područja Grada Šibenika koja je bila u samoizolaciji kao kontakt pozitivne osobe iz druge županije, a vezano za teniski turnir u Zadru.

Trenutačno je na području te županije pet aktivnih slučajeva. Tri su oboljele osobe s područja Grada Knina, jučer popodne pozitivna muška osoba s prebivalištem u Zagrebu, gdje je i zaražena, s trenutačnim boravištem na području Grada Vodica i danas pozitivna ženska osoba s područja Grada Šibenika. Sve oboljele osobe imaju blage kliničke simptome i nisu hospitalizirane.

11:02 U Osječko-baranjskoj županiji zabilježena su čak 24 nova slučaja zaraze. Osam novopozitivnih osoba je iz Đakova, sedam iz Osijeka, po dvije iz Bilja i Valpova te po jedna iz Jagodnjaka, Kopačeva, Vardarca, Duboševice i Laslova.

Na području Osječko-baranjske županije trenutačno je ukupno 197 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih se 28 nalazi na bolničkom praćenju u KBC-u Osijek, s tim da su jučer hospitalizirane tri osobe, dok su četiri otpuštene na kućno liječenje. Nema pacijenata na respiratoru.

Povećani broj novozaraženih odrazio se i na povećanje broja osoba u samoizolaciji, kojih je na području Osječko-baranjske županije ukupno 1709, s time da je u posljednja 24 sata pod tu mjeru stavljeno 97 kontakata oboljelih.

10:33 Stožer Karlovačke županije izvijestio je jutros kako su od ukupno 60 testiranih brisova tri pristigla pozitivna, od čega jedan u Karlovcu te dva u Ogulinu. Epidemiolozi još utvrđuju kontakte zaražene osobe u Karlovcu te se zasad ne zna gdje se osoba zarazila. Novooboljeli u Ogulinu bili su u samoizolaciji te su kontakti ranije oboljele osobe iz Ogulina.

U Karlovcu je tijekom jučerašnjeg dana testirana 41 osoba, a u Ogulinu njih 19. S trenutačnim stanjem, u Karlovačkoj županiji sada je 12 oboljelih (sedam iz Karlovca, četiri iz Ogulina, jedna osoba iz Slunja koja živi u Zagrebu).

9:53 Iz Požeško-slavonske županije izvijestili su o deset novozaraženih. Potvrđeno je da su jučer i danas testirane osobe koje su bile suspektne te je sveukupan broj oboljelih na području županije sada dvadeset. Devetnaest je osoba u dobrom stanju i nalaze se u kućnoj izolaciji, a jedna je hospitalizirana zbog respiratornih tegoba.

Zbog trenutačne situacije na području županije, ponovno će biti aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 8 do 20 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095/340-0019

9:46 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata sedam je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (po jedna osoba iz Borova, Vinkovaca, Rokovaca i Ivankova te tri iz Starih Mikanovaca).

Ukupan broj oboljelih od početka epidemije je 58, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutačno je u županiji jedna osoba hospitalizirana zbog koronavirusa.

9:35 Istarski stožer izvijestio je kako su tijekom posljednja 24 sata potvrđena dva slučaja zaraze. Radi se o uvezenim slučajevima, stranim državljanima koji su doputovali iz SAD-a.

9:30 Ministar zdravstva Vili Beroš u Splitu je jutros izjavio kako tijekom jutra nije bilo većih skokova u broju oboljelih od korone te rekao da ne očekuje rast veći od jučerašnjeg, eventualno za jednog ili dva pacijenta. 

9:00 Jedna je novooboljela osoba na području Zadarske županije. Riječ je o starijem muškarcu koji je sinoć s febrilitetom zaprimljen na hitni prijem Opće bolnice u Zadru te je rutinskim testiranjem ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus. Starija osoba je s područja ličkog dijela županije i najvjerojatnije se zarazila kontaktima iz inozemstva. Zadržan je na COVID odjelu OB-a Zadar.

8:40 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom i u toj županiji samo je jedna pozitivna osoba.

8:33 Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata testirano je 15 osoba i svi su nalazi negativni.

8:00 Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo u razgovoru za Dnevnik Nove TV objasnila je da ne strahuje da će Hrvatska ostati bez lijekova za terapiju koronavirusa i cjepiva. Objasnila je kako, ako se pokaže da je deksametazon jako dobra terapija, Hrvatska nema razloga za brigu jer je taj lijek kod nas lako dostupan i vrlo povoljan. U slučaju pronalaska cjepiva Soldo je kazala kako se posljednjih mjeseci radi na uvjetima da svaka država članica EU-a dobije dio sukladno potrebama po povoljnoj cijeni. Više čitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene