Obavijesti Video Pretražite Navigacija
karta ECDC-a

Objavljena je nova koronakarta: Svi dijelovi Hrvatske još su u crvenom, osim...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na novoj karti zaraza bolesti COVID-19 Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavljenoj u četvrtak Hrvatska ostaje nepromijenjena - Zagreb je tamnocrven, a ostale županije su crvene.

Žarišta zaraze na europskom kontinentu pomaknula su se na istok, budući da su, osim Zagreba, tamnocrvenom bojom, koja označava najveći broj novih zaraza u posljednjih 14 dana, označene Slovenija, baltičke zemlje i Rumunjska te dijelovi Bugarske, Grčke i Slovačke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podaci ECDC-a Objavljena nova koronakarta: I dalje loše vijesti za Hrvatsku, susjedna država cijela u tamnocrvenom Slika nije dostupna zaraza ne posustaje Objavljena nova koronakarta: Hrvatska se pretplatila na tamnocrvenu, pogledajte kakvo je stanje diljem Europe

Nijedna zemlja nije u potpunosti u zelenome, ali tom su bojom ovaj tjedan označeni veliki dijelovi Francuske, Španjolske, Italije, Danske, Poljske i Češke, te neke regije u Švedskoj i Norveškoj.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75 do 200, s udjelom pozitivnih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamnocrvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice EU oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene