Na novoj karti ECDC-a Hrvatska nepromijenjena
Na novoj karti ECDC-a Hrvatska nepromijenjena Foto: ECDC/Screenshot

Na novoj karti zaraza bolesti COVID-19 Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavljenoj u četvrtak Hrvatska ostaje nepromijenjena - Zagreb je tamnocrven, a ostale županije su crvene.


Žarišta zaraze na europskom kontinentu pomaknula su se na istok, budući da su, osim Zagreba, tamnocrvenom bojom, koja označava najveći broj novih zaraza u posljednjih 14 dana, označene Slovenija, baltičke zemlje i Rumunjska te dijelovi Bugarske, Grčke i Slovačke.

Vezani članci Nova koronakarta Objavljena nova koronakarta: Još veći dio Hrvatske u tamnocrvenom Koronakarta, 9. rujna Objavljena nova koronakarta: Cijela Hrvatska je u crvenom

Nijedna zemlja nije u potpunosti u zelenome, ali tom su bojom ovaj tjedan označeni veliki dijelovi Francuske, Španjolske, Italije, Danske, Poljske i Češke, te neke regije u Švedskoj i Norveškoj.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75 do 200, s udjelom pozitivnih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamnocrvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice EU oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju