Nova koronakarta, 11. studenog 2021.
Nova koronakarta, 11. studenog 2021. Foto: ECDC

Objavljena je nova koronakarta, Hrvatska je i dalje cijela u tamnocrvenom.


Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti još je jedan tjedan zaredom ažurirao koronakartu. Ona prikazuje 14-dnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država prema stupnju rizika.

Vezani članci Objavljena nova koronakarta Objavljena nova koronakarta: Hrvatska se i dalje crveni, u susjednoj zemlji se stanje pogoršalo Koronakarta Objavljena nova koronakarta: I dalje loše vijesti za Hrvatsku, susjedna država cijela u tamnocrvenom

Boje se određuju ovisno o broju novozaraženih i postotku testirane populacije, a Hrvatska je podijeljena u četiri regije - Panonska Hrvatska, Jadranska Hrvatska, Sjeverna Hrvatska i Grad Zagreb.

Nova koronakarta, 11. studenog 2021. ECDC objavio novu koronakartu (Foto: ECDC)

Tamnocrvenom bojom na karti se označavaju zemlje u kojima je 14-dnevna incidencija veća od 500 na 100.000 stanovnika, a udio pozitivnih među svim testiranima prelazi četiri posto.

Hrvatska je postala tamnocrvena 28. listopada, a taj se trend nastavlja. No, ni Europa nije lišena negativne epidemiološke slike. Kada se usporedi prošlotjedna s ovotjednom kartom - nigdje u Europi se nije poboljšalo stanje!

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju