Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Globalno širenje koronavirusa

Ministarstvo poziva Hrvate u inozemstvu da se što prije vrate: ''Letovi se otkazuju bez najave''

Granični prijelaz
Granični prijelaz DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Granični prijelaz Galerija 1/1 >>
Hrvatske vlasti pozvale su u petak sve svoje državljane u inozemstvu koji se namjeravaju vratiti u Hrvatsku da to učine što prije zbog mogućih poremećaja u zračnom prometu izazvanih globalnim širenjem koronavirusa.

Ako se hrvatski državljani nađu u situaciji prekinutog redovnog zračnog prometa mogu se javiti nadležnim veleposlanstvima i konzularnim uredima RH u zemlji u kojoj se nalaze, poručuje u petak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A sad u samoizolaciju Sletjeli u Zagreb: Čak 148 hrvatskih državljana vratilo se iz Portugala, Španjolske, Italije i Švedske Slika nije dostupna kreće u nedjelju Vlada osigurala katamaran za povratak hrvatskih državljana iz Ancone

Hrvatski državljani u inozemstvu upozoravaju se da zbog pandemije koronavirusom (COVID-19) avioprijevoznici nerijetko i bez prethodne najave otkazuju sve veći broj međunarodnih letova.

Onima koji se nalaze u državama gdje su komercijalni letovi i druge vrste prijevoza još uvijek dostupni, MVEP preporuča da se vrate u Hrvatsku ako ne planiraju boravak nepredviđene duljine u zemlji u kojoj jesu.

U slučaju da Hrvatska u toj zemlji nema diplomatsko predstavništvo, oni se mogu obratiti Delegaciji EU u toj državi.

Mreža diplomatsko-konzularnih predstavništva RH, koja su na raspolaganju od 0 do 24 sata, neumorno radi na povratku hrvatskih državljana, često u suradnji s drugim državama članicama Europske unije, naglašava MVEP. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene