Korona u Njemačkoj
Korona u Njemačkoj Foto: Afp

Muškarac koji se drugi puta zarazio koronavirusom umro je u Njemačkoj, objavili su dužnosnici, što je vjerojatno prvi puta u toj zemlji da je netko podlegao bolesti nakon reinfekcije.


Sedamdesettrogodišnji muškarac koji je živio u jugozapadnoj saveznoj pokrajini Baden-Wuerrtemberg prvi put se razbolio u travnju. Ponovno se zarazio u prosincu, a pozitivan test je dobio početkom siječnja.

Vezani članci Korona u Njemačkoj Širi se velikom brzinom: U Njemačkoj sve više zaraženih britanskim sojem koronavirusa Policija, ilustracija Opća panika zbog britanskog soja: Policija opkolila gradilište zbog zaraženog radnika, svi su u karanteni

Umro je od upale pluća uzrokovane koronavirusom i multiorganskog zatajenja koje je uzrokovala sepsa.

Stefan Brockmann, iz savezne službe za zdravstvo, rekao je za agenciju dpa da nema naznaka da je bio zaražen jednim od novih sojeva virusa. Muškarac je imao druge zdravstvene probleme i nije razvio snažan imunitet kada je prvi put bio zaražen.

Izgledi da se netko ponovno zarazi koronavirusom su male, iako postoje izolirani slučajevi kada ljudi nisu razvili dovoljno antitijela koja bi ih zaštitila nakon prve infekcije.

Ovo je, koliko se zna, treći slučaj u svijetu da je netko umro nakon reinfekcije, pišu lokalni mediji.