Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve za novac

Muškarac se cijepio 10 puta u jednom danu protiv korone, razlog je bizaran: "Vrlo smo zabrinuti zbog ove situacije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstvene vlasti Novog Zelanda pokrenule su istragu nakon što se muškarac navodno cijepio protiv COVID-19 do 10 puta u jednom danu, javljaju lokalni mediji.

Smatra se da je muškarac plaćen da se cijepi umjesto drugih ljudi, objavio je u subotu portal vijesti Stuff.

Novozelandsko ministarstvo zdravstva tu situaciju je ozbiljno shvatilo, rekla je za Stuff voditeljica programa cjepiva i imunizacije protiv covida-19 Astrid Koornneef. "Vrlo smo zabrinuti zbog ove situacije i radimo s nadležnim agencijama", rekla je.

"Netočan status cijepljenja ne ugrožava samo vas, nego u budućnosti i vaše prijatelje, rodbinu i zajednicu, kao i zdravstvene ekipe koji vas sada liječe", rekla je Koornneef.

Na Novom Zelandu ljudi ne moraju pokazati identifikacijski dokument kada primaju cjepivo. Mnoge tvrtke i objekti u zemlji koriste domaću potvrdu o cijepljenju koja dopušta pristup mjestima samo potpuno cijepljenim osobama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IMA DOSTA PROMJENA HZJZ objavio nove preporuke za cijepljenje: Cijepiti se mogu i djeca, a ima novosti i oko docjepljivanja

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović i Mario Jurič NAKON GOVORA U SABORU Zekanović otkrio je li iznenađen smjenom i poručio: ''U Saboru ima barem 30 antivaksera''

Oko 89 posto stanovnika Novog Zelanda u potpunosti je cijepljeno. S populacijom od 5 milijuna, zemlja je prijavila oko 12.500 slučajeva bolesti COVID-19 i 46 smrtnih ishoda od početka pandemije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene