Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objektivni i subjektivni razlozi

Trebaju li djeca od prvog do četvrtog razreda u školu? Država kaže da je povratak obvezan, ali postoje isprike...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Država je odgovorila na pitanje je li slanje djece u škole od ponedjeljka obvezno.

Na stranici koronavirus.hr objavljene su detaljnije informacije koje se tiču slanja djece u škole u ponedjeljak. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavili i upute za treninge Stigle detaljne upute za vlasnike kafića, ali i goste: Na toalet s maskom, živa glazba zabranjena Slika nije dostupna Za niže razrede i maturante Nakon dugog zatvaranja otvorili vrtiće i škole, razmatra se cijepljenje djelatnika: "Moramo biti na oprezu"

Objasnili da se u klupe vraćaju samo niži razredi jer kad se poštuju upute HZJZ-a, u školama nema dovoljno mjesta za sve. Drugi je razlog što učenici nižih razreda teško mogu učiti bez odrasle osobe. 

"Uz to, u školi će se izvoditi cijela satnica. Također, u razrednoj nastavi se radi s manjim brojem učitelja nego u predmetnoj nastavi", objašnjeno je. 

Odgovoreno je na pitanje li povratak u školu obvezan za sve učenike razredne nastave.

"Upute HZJZ-a kažu da je škola sigurna za zaposlenike i učenike uz pridržavanje navedenih mjera pa učenici razredne nastave trebaju ići u školu. Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave", kažu. 

No razlozi za izostanak mogu biti objektivni i subjektivni. Objektivni su bolest, izmještenost zbog potresa ili taj što osnivač ne može brzo osigurati primjeren prijevoz, lokalno žarište (primjer Brač) itd.

Subjektivne okolnosti su ako na primjer u kućanstvo postoji teško bolesna osoba ili se roditelj boji poslati dijete u školu iako u redovitoj situaciji to ne bi bila opravdana isprika.

"Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme sudjelovati u mješovitoj nastavi uz pomoć Škole na trećem, ali se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel", također stoji u uputama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene