Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobio izvješće

Beroš nema razumijevanja za djelatnicu Doma u Splitu: ''Kao da vam gori kuća, a vatrogasce zovete samo na jedan broj...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš kritizirao je djelatnicu Doma za starije i nemoćne u Splitu, koja tvrdi da je još 29. ožujka pokušala dobiti epidemiologa, ali joj se nitko nije javio na telefon.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da, prema njegovim informacijama, nitko iz Doma za starije i nemoćne u Splitu nije kontaktirao epidemiologe. Izvješće je dobio, ali ga još nije stigao pročitati. Na tvrdnje djelatnice Doma da je još 29. ožujka pokušala dobiti lokalni Zavod za javno zdravstvo, ali nije uspjela, Beroš nije imao razumijevanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa nisu učinili Još 2015. inspekcija je otkrila nepravilnosti u Domu u Vukovarskoj: "Da smo imali trokrevetne sobe, možda bi se virus drugačije širio" Vili Beroš Tko je odgovoran? Beroš o proboju koronavirusa u splitski Dom za starije: ''Nema države u Europi koja je obranila domove za starije''

Beroš se zapitao zašto je djelatnica doma zvala samo jednog epidemiologa samo jednog dana. ''Ima i drugih dana i drugih brojeva telefona. Kao da vam gori kuća pa vi zovete vatrogasca koji se ne javi, a na ostale brojeve ne zovete, a ima ih pet'', opisao je. ''Vi u jednom trenutku zovete, nije ni počeo ni završio svijet 29. 3, a ni 30. 3. Jedan poziv ili dva na jedan broj telefona nije dovoljan za postupanje u ozbiljnoj situaciji", rezolutan je ministar.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak također je rekao da postoje i drugi brojevi na koje se može zvati i da su poduzeli sve da svatko može dobiti epidemiologa kad mu je potrebno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene