Ministar zdravstva Vili Beroš priznao je u srijedu tijekom aktualnog prijepodneva da situacija u zdravstvenim ustanovama nije laka, ali kaže da se sustav prilagođava koliko je moguće, preraspodjeljuju djelatnike i upravo organiziraju pomoć za bolnice u Splitu i Pakracu.


''Prilagođavamo se mobilizacijom djelatnika, da je lako - nije”, kazao je ministar Vili Beroš na upit Maje Grbe Bujević (HDZ) o opterećenosti zdravstvenih ustanova.

Samo u trećem valu bilo je preraspodijeljeno 1544 zdravstvenih djelatnika, 500 liječnika i 860 sestara, naveo je ministar istaknuvši da je to jedni način na koji mogu odgovoriti na kadrovske probleme.

Koronavirus, ilustracija - 2 Beroš otkrio broj novozaraženih: Preminulo 67 ljudi, doznajemo koliko ih nije bilo cijepljeno

Koronavirus, ilustracija - 3 Ovako izgleda trenutak kad pacijentu kažu da mora na respirator: "Ljudi u tim trenucima teško dišu, ne mogu baš razgovarati..."

''Bolnice u Varaždinu i Čakovcu tražile su i dobile pomoć, a u tijeku je organiziranje pomoći za bolnice u Pakracu i Splitu", dodao je Beroš i ponovno apelirao na građane da se cijepe i na taj način rasterete zdravstveni sustav.

Podsjetimo, u utorak je u Splitu održana konferencija za medije na kojoj je splitski gradonačelnik Ivica Puljak upozorio kako se taj grad nalazi u izvanrednom stanju, te kako je stanje u bolnici izrazito teško.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju