Vili Beroš, ministar zdravstva - 1
Vili Beroš, ministar zdravstva - 1 Foto: Pixsell

Ministar zdravstva Vili Beroš poslao je važnu poruku uoči nogometnog prvenstva i turističke sezone.


''I dalje ćemo cijepiti naše građane protiv COVID-19 na sve načine kao i do sada - kod liječnika obiteljske medicine, u županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima organiziranim u većim gradskim središtima, ali činimo i nove napore da dođemo do svakog našeg građanina koji se želi cijepiti'', izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš poslije sastanka radne grupe za provedbu cijepljenja u kojoj su predstavnici Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Nacionalni stožer objavio najnovije brojke: U Hrvatskoj manje od 150 novozaraženih, preminule dvije osobe Ministar zdravstva Vili Beroš Optimistični Vili Beroš objavio najnovije podatke o cijepljenju: "Napravili smo novi iskorak"

Na sastanku premijera sa županima i gradonačelnikom Zagreba naglašen je intenzivniji izlazak timova za cijepljenje na teren, po svim mjestima kako bi se omogućilo da priliku za cijepljenje dobije svaki građanin koji to želi. Hrvatski zavod za javno zdravstvo i županijski zavodi za javno zdravstvo upućuju mobilne timove cjepitelja u sva mjesta u svojim županijama, poglavito u mjesta koja su udaljena od zdravstvenih ustanova. U cijepljenje su intenzivnije uključeni i liječnici medicine rada koji će cijepiti zaposlenike u tvrtkama u kojima nisu svi cijepljeni ili oni koji su se naknadno odlučili da cjepivom zaštite svoje i tuđe zdravlje.

Pozvao je građane da se cijepe u što većem broju i dodao da je to važno za zajedničku dobrobit. ''Ostvarenje procijepljenosti više od polovine odraslih osoba do kraja ovog mjeseca jest naša zajednička pobjeda. Zato pozivam sve u našoj zemlji da se aktivno uključe u program cijepljenja. Samo ćemo tako moći imati uspješnu turističku sezonu, zajednički se na trgovima radovati uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, omogućiti mladima da se bezbrižno druže, maturantima da konačno krenu na maturalna putovanja… Ljudi, volite sebe i druge. Samo tako možemo zajedno u bolje sutra'', zaključio je Beroš.