Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kako u bolje sutra

Ministar Beroš poslao važnu poruku građanima uoči nogometnog prvenstva i turističke sezone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš poslao je važnu poruku uoči nogometnog prvenstva i turističke sezone.

''I dalje ćemo cijepiti naše građane protiv COVID-19 na sve načine kao i do sada - kod liječnika obiteljske medicine, u županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima organiziranim u većim gradskim središtima, ali činimo i nove napore da dođemo do svakog našeg građanina koji se želi cijepiti'', izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš poslije sastanka radne grupe za provedbu cijepljenja u kojoj su predstavnici Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova verzija Počeo novi krug cijepljenja: Kraken će ove jeseni i zime biti dominantan Slika nije dostupna "Ne bi smjelo biti dileme..." Beroš poslao apel građanima: ''Vruće je, znojimo se... Gledam vijesti, dolazi nam sve više turista, a sve je manje onih koji se žele cijepiti"

Na sastanku premijera sa županima i gradonačelnikom Zagreba naglašen je intenzivniji izlazak timova za cijepljenje na teren, po svim mjestima kako bi se omogućilo da priliku za cijepljenje dobije svaki građanin koji to želi. Hrvatski zavod za javno zdravstvo i županijski zavodi za javno zdravstvo upućuju mobilne timove cjepitelja u sva mjesta u svojim županijama, poglavito u mjesta koja su udaljena od zdravstvenih ustanova. U cijepljenje su intenzivnije uključeni i liječnici medicine rada koji će cijepiti zaposlenike u tvrtkama u kojima nisu svi cijepljeni ili oni koji su se naknadno odlučili da cjepivom zaštite svoje i tuđe zdravlje.

Pozvao je građane da se cijepe u što većem broju i dodao da je to važno za zajedničku dobrobit. ''Ostvarenje procijepljenosti više od polovine odraslih osoba do kraja ovog mjeseca jest naša zajednička pobjeda. Zato pozivam sve u našoj zemlji da se aktivno uključe u program cijepljenja. Samo ćemo tako moći imati uspješnu turističku sezonu, zajednički se na trgovima radovati uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, omogućiti mladima da se bezbrižno druže, maturantima da konačno krenu na maturalna putovanja… Ljudi, volite sebe i druge. Samo tako možemo zajedno u bolje sutra'', zaključio je Beroš.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene