Obavijesti Video Pretražite Navigacija
istječe rok za potpise

Selak Raspudić o potpisima za referendum i obračunu u Saboru: "Mene je to doista pogodilo. Nemam debelu kožu, bila sam šokirana njegovom izjavom"

Mostovcima u ponoć istječe rok za prikupljanje potpisa za referendum kojime žele ukinuti COVID potvrde. Na zagrebačkom glavnom trgu s zastupnicom Marijom Selak Raspudić razgovarao je reporter Ivan Čorkalo.

Referendumom Most želi da se u Ustav uvrsti epidemija i pandemija te da Sabor odlučuje o ograničenju prava i sloboda, kao i epidemiološkim mjerama. Zatim, traže da se iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izbaci Stožer kao tijelo koje odlučuje o mjerama. Zahtijevaju i ukidanje COVID potvrda.

"Ne možemo još govoriti o konačnom broju potpisa. Mi smo optimistični", rekla je te dodala da "ima šanse". Selak Raspudić ne zamara se što će biti ako ne prikupe dovoljno potpisa. "Ja i cijela ekipa potpuno smo spokojni jer smo dali sve od sebe", poručila je.

U srijedu je u Saboru bilo vrlo burno. Nastala je burna rasprava uoči glasanja o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

"U trenutku kada je Peđa Grbin rekao da mi parazitiramo na tuđoj smrti - mene je doista pogodilo. Nemam debelu kožu, ne mislim da je to normalno, niti u politici. Šokirana sam bila njegovom izjavom i činjenicom da je nakon toga se smijao i šalio na presici. Mene je to u dubini mog bića uzbunilo", objasnila je Selak Raspudić.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Markovu trgu - 4 KAOS NA MARKOVU TRGU Pogledajte verbalni obračun Raspudića i Keleminca: ''Nja, nja, nja, jel vas HDZ plaća?'', "Referendum je laž!''

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja protiv stožera i covid potvrda MOST-u ostala još dva dana za skupljanje potpisa: "Mi nismo protiv cijepljenja"

Komentirala je i jesu li mostovci imali prešutni dogovor s drugim oporbenim strankama da ih podrže. "Mogu reći da smo o tome razgovarali i da ni oni sami nisu istaknuli ništa sporno u našim pitanjima. Mislim da je izrazito neuobičajeno i protivno dobroj saborskoj praksi da u trenutku kada imate opravdano oruđe protiv HDZ-a - umjesto da svi ujedinjeno napadnu HDZ, oporba se okreće protiv dijela oporbe.

Moja interpretacija je da je jedna izjava Zorana Milanovića o tome da je ljevica vjerno pala na testu ljudskih prava i sloboda pogodila u bit cijelog problema i da su se oni uplašeni tom izjavom osjetili prozvani i bili u strahu da se ovdje ne bi poduzelo sve što se moglo", zaključila je.

U protekla dva tjedna predsjednika Mosta, Bože Petrova nije bilo na vidiku. "Itekako je djelovao, samo na jugu gdje najbolje poznaje teren", rekla je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene