Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRANI MILETIĆA

Božo Petrov pozitivan na koronavirus. Opleo po premijeru i Stožeru: "Kada idete silom i čizmom na druge ljude onda..."

Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr)
Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Božo Petrov Galerija 1/2 >>
Predsjednik MOST-a pozitivan je na koronavirus. Trenutno se osjeća dobro, a pozitivan nalaz dobio je, kako je rekao za DNEVNIK.hr, prije dva ili tri dana. Komentirao je i Miletićeve izjave o pružanju otpora zbog mjera Stožera.

Predsjednik MOST-a Božo Petrov pozitivan je na koronavirus. Za DNEVNIK.hr rekao je da se osjeća dobro. "Prije dva ili tri dana sam saznao da sam zaražen. Imao sam simptome, javio sam svojoj doktorici i napravio PCR test i bio sam pozitivan", rekao je.

Komentirao je rad Stožera i najnovije mjere.

"Što se tiče COVID potvrda i politike koju u ovom trenutku provodi Stožer jer koliko mi vidimo ne provode stručna mišljenja nego politiku Vlade, po meni to nije nimalo dobro. Vlada treba izaći i jasno reći ljudima da određeni načini prevencije protiv koronavirusa nisu savršeno učinkoviti, ali mogu učiniti dobro i spasiti ljude od teških posljedica. Nažalost, s ovakvom politikom i lošim upravljanjem krizom stvaraju nesigurnost, bojazan i otpor kod ljudi", rekao je.

Dodao je da se ljude ne smije prisiljavati i da im treba objasniti zašto je nešto dobro za njihovo zdravlje. "Kada idete silom i čizmom na druge ljude onda dobijete revolt", objasnio je.

Opleo je po premijeru, rekavši da ima tendenciju diktatorskog načina vladanja, a komentirao je objavu Marina Miletića. Podjetimo, Miletić poziva na otpor tiraniji zbog COVID potvrda i poziva na osnivanje Sindikata.

"Tendencije koje je premijer pokazao još prije godinu i pol, prije nego je zabilježen u Hrvatskoj prvi službeni slučaj zaraze, kada je pokušao prije bilo čega promijeniti zakon u kojem njemu ne treba ni Sabor ni predsjednik države, u kojem sam predlaže i usvaja zakone, dovoljno govori o tendencijama diktatorskog načina vladanja. Da nije nimalo odgovoran nije dobro za temeljne građanske slobode i prava. Mislim da je upravo na to aludirao kolega Miletić", rekao je Petrov.

Na pitanje bi li premijer trebao odstupiti s dužnosti, govori - "Mislim da bi premijer trebao biti korektan prema svim građanima Hrvatske kada sljedeći put dođe u Sabor i objasniti ljudima nakon godinu i pol dana kako donose mjere i koje parametre donose za uvođenje mjera". 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene