Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TKO JE TU LUD?

Toplice pune kao usred ljeta, a Božinović ne zna ništa o tome: ''Nemamo takvih potvrda, ne bih sad predstavljao to kao velik problem''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada građani pronađu rupu u zakonu onda to ovako izgleda. Odmor za dušu i tijelo u toplicama, koje su epidemiološke mjere zaobišle.

Unatoč strogim epidemiološkim mjerama koje su na snazi, i ostaju na snazi do 31. siječnja, toplice posluju vrlo korektno s obzirom na pandemiju koja trese svijet više od godinu dana.

Ravnatelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da u tome ne vidi veliki problem. ''Moguće je, kao što znate od početka uvođenja mjera, da se potraži neka rupa u onome što je propisano. Međutim, ne bih sad predstavljao to kao velik problem'', izjavio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kršili mjere Koronaparty u Bjelovaru: Policija upala na tulum, u klubu se okupilo 13 osoba, organizatorica zaradila prekršajni nalog

Također, rekao je da inspektori ravnateljstva civilne zaštite provode nadzore, no unatoč nadzorima s ovom situacijom nisu upoznati, već je o problemu saznao putem medija. ''Zatražit ćemo od lokalnih i županijskih stožera informacije'', dodao je.

Nezadovoljna čitateljica poslala nam je nekoliko fotografija iz jednih termi nadomak Zagreba, gdje se jasno vidi nedostatak socijalne distance i nepoštivanje epidemioloških mjera.

U Hrvatskoj se od početka uvođenja mjera špekulira i iskazuje nezadovoljstvo dvostrukim mjerilima, na što Stožer odmahuje glavom. Ministar Božinović svjestan je situacije te će se za nju i pobrinuti slanjem inspekcije na teren diljem Hrvatske da se utvrde sve okolnosti mogućih kršenja propisanih epidemioloških mjera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon ugroženih skupina Treća faza: HZJZ objavio još detalja o tome kako će se cijepljenje organizirati za ostatak stanovništva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Godinu dana od prvog slučaja Stručnjaci stižu u Kinu: Wuhan je ugasio virus, ljudi slobodno putuju na posao, šeću se uz rijeku, plešu u parkovima

''Ja znam na što želite ukazati, da neke aktivnosti nisu dopuštene, pogotovo kad je u pitanju bavljenje sportom, a negdje se pronađe neka rupa. Ne u zakonu, nego u odluci da se nešto organizira, ali tome ćemo se posvetiti slanjem inspekcija civilne zaštite da vidimo o čemu se tu radi'', zaključio je Božinović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene