Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zarazniji do 74 posto

U Rusiji otkriven prvi slučaj engleskog soja korone: Donio ga putnik koji se vratio iz Velike Britanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova inačica covida-19 otkrivena u Velikoj Britaniji identificirana je u Rusiji kod osobe koja se vratila iz te zemlje, rekla je u nedjelju ravnateljica ruske agencije za javno zdravstvo Rospotrebnadzora Ana Popova.

Taj slučaj koji je Popova potvrdila za javnu televiziju Rosija-1, kako prenose ruske novinske agencije, otkriven je tijekom testiranja Rusa koji se vratio iz Velike Britanije.

Novi soj koronavirusa nedavno otkriven u Velikoj Britaniji možda je i 50 do 74 posto zarazniji od drugih postojećih sojeva, misle stručnjaci.

Nakon njegova pojavljivanja pedesetak zemalja je ovih tjedana zabranilo dolaske putnika iz te zemlje. Rusija je 21. prosinca prekinula zračni promet s Ujedinjenim Kraljevstvom.

Pročitajte i ovo Valentina Baus razgovarala je s Brankom Kolarićem - 4 Gdje će se svi cijepiti Epidemiolog Kolarić objasnio kako je moguće da netko tko se cijepio dobije koronu: "Već je bio u fazi inkubacije"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna veliki broj zaraženih i umrlih Drastične mjere stupile na snagu u Njemačkoj: Ograničeno kretanje, druženje...

Britanski soj je već otkriven u nizu zemalja, među kojima u Kini, Kanadi, Sjedinjenim Državama, Portugalu, Francuskoj, Jordanu, Južnoj Koreji i Čileu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene