Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"nepobitne činjenice"

Capak o cjepivu: "Bilo bi dobro kad neki znanstvenici i kvaziznanstvenici na društvenim mrežama ne bi preispitivali te odluke"

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo osvrnuo se na konstantno preispitivanje znanstvenih činjenica o cjepivu. "To su nepobitne znanstvene činjenice koje nakon godinu i 10 mjeseci epidemije ne bi trebalo preispitivati", poručio je.

Na završetku redovne konferencije Nacionalnog stožera civilne zaštite, ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak osvrnuo se na preispitivanje znanstvenih činjenica o cjepivu.

"Neprekidno se preispituju te, u ovom trenutku, nepobitne znanstvene činjenice. Sada imamo nekoliko znanstvenih činjenica vezanih uz cijepljenje koje su ravne činjenici da je zemlja okrugla", rekao je te dodao - "Bilo bi dobro kad neki znanstvenici i kvaziznanstvenici na svojim društvenim mrežama ne bi preispitivali trajno te odluke i dovodili ih u pitanje i tvrdili suprotno".

Zatim je nabrojao te znanstvene činjenice poput toga da cijepljene osobe višestruko manje oboljevaju od koronavirusa, višestruko manje završavaju u bolnicama jer imaju višestruko manje teže oblike bolesti. Također, rekao je da višestruko manje umiru jer su cijepljeni.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 1 IZ MINUTE U MINUTU U Hrvatskoj zabilježeno 6449 novozaraženih: Preminule 53 osobe među kojima je i djevojka (27)

Pročitajte i ovo Zdravstveni radnik Stručnjaci kažu - suludo Šokirali oglasima, namjerno se žele zaraziti: ''Tražim osobu koja je zainteresirana za izlazak. Jedini uvjet je da je COVID pozitivna"

Naveo je i da manje prenose zarazu te je naglasio da se i cijepljeni i necijepljeni trebaju podržavati osnovnih epideioloških mjera. "To su nepobitne znanstvene činjenice koje nakon godinu i 10 mjeseci epidemije ne bi trebalo preispitivati", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene