Obavijesti Video Pretražite Navigacija
testirali se

Capak i pomoćnica ministra zdravstva u samoizolaciji nakon kontakta s osobom sa simptomima koronavirusa: HZJZ otkrio detalje

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak završio je u samoizolaciji nakon što je bio na konferenciji na kojoj je bila i osoba koja je razvila simptome.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak od sinoć je u samoizolaciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija COVID-19 Objavljeni najnoviji podaci o koronavirusu Ilustracija stigle nove preporuke Susjedi vraćaju obvezno nošenje maski u zdravstvenim ustanovama

U samoizolaciji je i pomoćnica ministra zdravstva Vera Katalinić Janković koja je također bila na konferenciji udruge CroMSIC na kojem je predstavljeno istraživanje o znanju mladih o HPV virusu. Na konferenciji je bila osoba koja je razvila simptome.

Uz Capaka i pomoćnicu ministra, na skupu su bili i zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin, zamjenica pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Mirela Šentija Knežević i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre Milosrdnice Krunoslav Kuna i predsjednica Nacionalnog povjerenstva za djelatnost dentalne medicine Anka Jurišić Kvesić. Na konferenciji su bili i predstavnici medija.

Oglasio se HZJZ

Jučer je došlo do saznanja da je jedna osoba koja je prisustvovala događaju dan nakon konferencije razvila simptome koronavirusa. Odmah je ustanovljen popis svih sudionika te ih je dežurna epidemiološka služba HZJZ-a kontaktirala i obavijestila o situaciji. ''Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak i njegova zamjenica Ivana Pavić Šimetin jučer su testirani na koronavirus i nalaz je za oboje bio negativan što znači da sve osobe s kojima su bili u kontaktu nisu u nikakvoj opasnosti'', priopćio je HZJZ. Prema važećim preporukama, svi sudionici konferencije idućih 14 dana morat će provesti u samoizolaciji.

''Želimo dodati kako i ovaj slučaj pokazuje da nikako nije vrijeme za opuštanje. Iako se i ova situacija uspješno dovela pod kontrolu, podsjećamo sve na oprez i #ostanimoodgovorni'', zaključuju u priopćenju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene