Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez uputnice i besplatno

Počela brza testiranja na više lokacija u Zagrebu, ovdje je sve što o njima trebate znati. Bandić poručio: "Prvi smo u Hrvatskoj"

Jedan od punktova za brzo testiranje na COVID-19 u Parku Stara Trešnjevka
Jedan od punktova za brzo testiranje na COVID-19 u Parku Stara Trešnjevka DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Jedan od punktova za brzo testiranje na COVID-19 u Parku Stara Trešnjevka Jedan od punktova za brzo testiranje na COVID-19 u Parku Stara Trešnjevka Foto: DNEVNIK.hr +0 Brza testiranja kod Doma zdravlja u Sigetu Galerija 1/2 >>
Brza testiranja na COVID u Zagrebu počela su u 9 sati, kada su prvi naručeni počeli dolaziti dati bris.

Ako ste osjetili simptome poput kašlja, otežanog disanja, povišene temperature, gubitak okusa i/ili njuha ili drugih koji bi mogli ukazivati na COVID-19, za testiranje ste se proteklih dana mogli naručiti na brzitest.com.hr. U terminu koji vam je dodijeljen u danima ovog tjedna trebali biste se pojaviti na jednoj od lokacija za brzo testiranje u Zagrebu gdje vam uzimaju bris. Nije vam potrebna uputnica, testiranje je besplatno i rezultati su poznati već za 15 minuta. Možete ih pričekati na licu mjesta ili ih dobiti mailom.

Pročitajte i ovo Jelena Pavičić Vukičević "Ovo nije dio kampanje" Pavičić Vukičević preuzela zagrebački Stožer, opozvala odluku o obveznim maskama na otvorenom: "Žao mi je što je došlo do uznemiravanja Zagrepčana" Sanja Musić Milanović Sanja Musić Milanović Prva dama cijepila Zagrepčane i poručila: "Cijepljenje je jedini put za izlaz iz ove situacije"

U svakom slučaju, ako je nalaz pozitivan, procedura je ista kao da ste obavili mnogo pouzdaniji PCR test, a ako je negativan i simptomi ne prolaze, upućuju vas na testiranja koja su se i dosad provodila.

Dakako, ako ste pozitivni, morate se javiti svojem liječniku.

Besplatno brzo testiranje u Zagrebu se ovog tjedna provodi na 12 lokacija

Kako objašnjavaju u Gradu, osnovni cilj je testirati oko 50.000 ljudi u što kraćem roku, prije svega one građane koji imaju kliničke simptome bolesti COVID-19 kao i one koji su kontakti potvrđenih slučajeva COVID-19.

Testiranje će se provoditi svaki dan od ponedjeljka do subote od 9  do 12 sati, a na lokacijama Dubrava - Grižanska 4 te Avenija Većeslava Holjevca 22 od 11 do 14 sati. Nedjeljom i praznikom nema testiranja.

Građane koji nemaju mogućnost online prijave mogu naručiti njihovi izabrani liječnici obiteljske medicine ili liječnici iz izdvojenih COVID-19 ordinacija:

Dom zdravlja Zagreb Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22, tel. 01/6598 464
Dom zdravlja Zagreb Istok, Hirčeva 1, tel. 091/2350 182
Dom zdravlja Zagreb Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11tel. 091/3876 591

Obišli smo jednu od lokacija za testiranje kod Parka Stara Trešnjevka. U koloni je nešto prije 9 sati bilo tek nekoliko automobila.  Gužve nema ni kod Doma zdravlja u Sigetu, također jednoj od lokacija za brzo testiranje na koronavirus. 

Bandić: "Danas i sutra su popunjeni termini"

Gradonačelnik Milan Bandić došao je u ambulantu Doma zdravlja Zagreb-Centar u Sigetu te se osvrnuo na današnji početak testiranja. Skinuo je masku i rekao da će "biti brzo gotov".

"Na ovome radimo gotovo mjesec dana i ja zahvaljujem ravnateljima domova zdravlja i njihovim ispostavama. Od danas počinje besplatno brzo antigensko testiranje na 12 lokacija u gradu i kako mi rekoše, na svih 12 punktova danas i sutra su popunjeni termini, po 1200 ljudi", rekao je Bandić.

Dodao je da je za početak osigurano 60.000 testova.

"Za dalje ćemo vidjeti o interesu građana. S time smo krenuli prvi u Hrvatskoj. Po automobilima i interesu vidite da smo dobro odlučili", rekao je gradonačelnik. 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene