Dino Kozlevac
Dino Kozlevac Foto: DNEVNIK.hr

Popuštanje mjera na nacionalnoj razini, koje je danas najavio premijer Andrej Plenković, komentirao je i šef Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, koji je istaknuo kako smatra da je plan ambiciozan te da bi popuštanje mjera trebalo ići sporije.


Načelnik istarskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je u četvrtak da se u većoj mjeri podudaraju nacionalni i istarski plan popuštanja mjera uvedenih radi zaustavljanja širenja epidemije, ali drži da je nacionalni ambiciozniji i da bi ukidanje nekih mjera trebalo ići sporije i opreznije. 

Vezani članci Koronavirus, Hrvatska - 1 U Hrvatskoj potvrđen južnoafrički soj koronavirusa, britanski soj pronađen kod još 60 osoba Testiranje na koronavirus - 3 Imamo 520 novozaraženih: Više županija bilježi značajan postotak pozitivnih, jedna iznenađujuće ima nulu

"Dinamika tog hodograma dosta je ambicioznija od one koju smo mi planirali u Istri. Bojim se da je za relaksaciju pojedinih mjera još prerano i da bi - s obzirom na situaciju - s njihovim ukidanjem ipak trebalo pričekati bar još nekoliko dana. To se primjerice odnosi na otvaranje vrtića, otvaranje galerija i muzeja", kazao je načelnik Dino Kozlevac komentirajući hodogram popuštanja mjera koji je danas predstavio predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Dodao je da bi planirano ukidanje nekih mjera trebalo ići sporije i opreznije, piše Glas Istre.

Stoga će, kako je najavio Kozlevac, županijski stožer detaljno analizirati plan nacionalnog stožera i procijeniti, odnosno donijeti odluke o tome što bi pridržavanje tog plana moglo značiti za epidemiološko stanje i dostignutu razinu sigurnosti u Istarskoj županiji.

Podsjetio je kako je Stožer civilne zaštite Istarske županije sastavio raspored po djelatnostima i predvidjeli da se svakih deset dana, kako je rekao, "relaksiraju pojedini sektori, odnosno određeni paket mjera, tako da bi do sredine svibnja, ako situacija bude povoljna, gotovo sve uvedene mjere bile ukinute ili ublažene".

"Sve mjere koje je predstavila Vlada u potpunosti se poklapaju s našim mjerama, no upitna nam je samo dinamika provođenja tih mjera", poručio je Dino Kozlevac koji je još jednom pozvao građanima da se pridržavaju ključnih epidemioloških mjera, osobne higijene, zaštite i socijalne distance. (Hina)