Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POPUŠTANJE MJERA

Ministar turizma poručio: ''Nemojmo komplicirati, sve će se jasno znati. Nikakav pleksiglas neće trebati''

Gari Cappelli
Gari Cappelli Foto: DNEVNIK.hr
Ministar turizma Gari Cappelli rekao je da je još teško definirati kako bi moga izgledati turizam nakon epidemije koronavirusa.

Gari Cappelli, ministar turizma, kaže da je zasad teško definirati kako bi mogao izgledati turizam nakon krize zbog koronavirusa jer se situacija može lako promijeniti. Dodao je da Hrvatska vozi naprijed, ali ''još uvijek s dva zuba na ručnoj kočnici''.

''Mi smo poslali jednu veliku i snažnu poruku oko turizma i na sastanku Europskog vijeća se govorilo o turizmu. Naš je premijer je razgovarao s pet ili šest premijera. Svi žele dodatne razgovore o našim idejama o zračnim tunelima i cestovnim koridorima'', rekao je Cappelli za N1.

Pročitajte i ovo Alemka Markotić i Valentina Baus - 4 Gošća Dnevnika Nove TV Markotić objasnila hoće li se sve mjere odmah vratiti na staro ako poraste broj oboljelih, kao i kada bismo trebali nositi zaštitne maske

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema opuštanja I dalje ćemo raditi od kuće, a ni na more nećemo moći samo tako. Ovo su mjere koje i dalje ostaju na snazi

Najavio je da će se o svemu razgovarati i na sastanku ministara turizma koji će se održati u ponedjeljak.

''S domaćim turizmom idemo snažno, startat će Cro kartica. Za strance iz ovih pet ili šest zemalja rješava tehničke stvari. Svaki gost koji uplati aranžman imat će e- propusnicu i imat će koridor“, objasnio je ministar i dodao da će se, ne bude li jedinstvenog stava na razini Europske unije, dogovarati bilateralno.

Od 50 posto Austrijanaca koji su se, kaže Cappelli, izjasnili da žele putovati, njih 27 posto kazalo je da želi putovati u Hrvatsku. Tu su i Česi i Slovenci te vlasnici kuća i plovila, nabraja ministar.

''Sve će se jasno znati kako epidemiološki to treba urediti. Ali nemojmo komplicirati. Nikakav pleksiglas neće trebati. Bilo je puno nervoze. Bit će bitan razmak, otvorit ćemo prvo vanjske terase“, poručio je ministar turizma Cappelli.

Rekao je da će se lokalnom stanovništvu i stožerima dopustiti da odluče žele li do kraja popustiti mjere ili još pričekati s popuštanjem, piše N1

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene