Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Loše vijesti iz Slavonije: U Vukovarsko-srijemskoj županiji 31 pozitivna osoba, preminule tri osobe

Nacionalni stožer ponovno ima presice
Nacionalni stožer ponovno ima presice DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nacionalni stožer ponovno ima presice Galerija 1/1 >>
U protekla 24 sata zabilježeno je 78 novih slučajeva pa je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 749. 130 osoba je na bolničkom liječenju, sa šest pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1448 osoba.

* Potvrđeno 78 novih slučajeva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Ukupno su od početka epidemije zaražene 5071 osobe

* Preminule tri osobe

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku: 

14:06 Na području Virovitičko-podravske županije troje je novozaraženih od COVID-19, javlja lokalni stožer. Troje novooboljelih su muškarac i žena koji su se zarazili na jednom grupnom okupljanju u jednoj od susjednih županija, srednje su životne dobi i s blaže izraženim simptomima bolesti.

Treći novooboljeli je muškarac mlađe životne dobi, s blagim simptomima bolesti. Oni se nalaze u kućnoj samoizolaciji. Na području Virovitičko-podravske županije u samo(izolaciji) trenutačno je 50 osoba.

14:00 U protekla 24 sata zabilježeno je 78 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 749. Među njima je 130 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru šest pacijenata.

Tri su osobe preminule. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 5071 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 144 preminulo, a 4178 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutačno 2863 osobe.

13:29 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je jedna novozaražena osoba (Pregrada), a ozdravila je jedna osoba (Krapina). Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 14. U samoizolaciji se nalaze 32 osobe.

13:18 Ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade kazao je da imamo 78 novih oboljelih. "Žarišta u kontinentalnom dijelu Hrvatske su u Ivankovu, novo je u Našicama, povezani su sa svadbama. U priobalju imamo žarište u okolici Sinja, isto se radi o vjenčanju", dodao je Beroš.

12:45 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih oboljelih osoba. Trenutačno je devet aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19) i sve se osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 16 osoba.

12:33 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Novooboljela osoba obiteljski je kontakt ranije oboljelih osoba s područja grada Petrinje.

12:30 U protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2.

Broj aktivnih slučajeva je 14 (tri osobe manje u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirane su dvije osobe sa srednje teškom kliničkom slikom. Pod mjerom samoizolacije trenutačno se nalazi 68 osoba.

12:27 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja je 24 sata 31 nova pozitivna osoba na COVID-19 (10 iz Vinkovaca, pet iz Cerne, tri iz Nuštra, po dvoje iz Andrijaševaca, Vrbanje, Ivankova i Otoka te po jedna osoba iz Posavskih Podgajaca, Tovarnika, Vođinaca, Županje i jedan strani državljanin koji boravi u Posavskim Podgajcima). Trenutačno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog bolesti COVID-19.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 19 zdravstvenih radnika (pet liječnika, osam medicinskih sestara/tehničara, četiri druga zdravstvena radnika i dva nezdravstvena radnika).

12:20 U Koprivničko-križevačkoj županiji četvrti dan zaredom nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je pet aktivnih slučajeva pozitiviteta na koronavirus, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja.

12:04 Na području Karlovačke županije pozitivna je jedna osoba iz Kupljenskog (općina Vojnić). Radi se o ženskoj osobi srednje životne dobi, čija je epidemiološka obrada u tijeku.

S današnjim je danom od početka epidemije u Karlovačkoj županiji oboljelo ukupno 95 osoba. Na liječenju u OB-u Karlovac nalaze se dvije oboljele osobe. Za 43 osobe izrečena je mjera samoizolacije.

11:41 U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata potvrđena su tri nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Tribunja, koji je kontakt s prethodno oboljelom osobom; mlađoj ženskoj osobi iz Primoštena, koja je bila izložena infekciji u drugoj županiji te mlađoj muškoj osobi koja nema prebivalište, ali boravi u Šibeniku i bila je u kontaktu s COVID pozitivnom osobom.

Trenutačno su 32 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se tri osobe i dalje liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 117 osoba.

11:31 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 17 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, i to iz Splita osam osoba, iz Imotskog tri osobe, iz Omiša dvije osobe te po jedna iz Solina, Prološca, Runovića i Otoka.

Uz 17 novooboljelih pozitivne su i dvije osobe s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirane u SDŽ-u. Od 17 novooboljelih osoba njih sedam kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostalih 10 osoba epidemiološki obrađuje. 568 osoba nalazi se u samoizolaciji.

15 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split, a od toga se dvije osobe nalaze na respiratoru.

11:10 U Zagrebu je potvrđeno novih 13 pozitivnih osobaZvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, kazao je da su u Zagrebu 174 aktivna slučaja, a 452 osobe trenutačno su u samoizolaciji. 

11:00 Na području Zagrebačke županije jedna je novooboljela osoba. Trenutačno je aktivno 49 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 185 osoba, a 11 ih je preminulo.

10:32 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirana su 92 uzorka i svi su negativni.

I dalje se u Varaždinskoj županiji vodi sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije su osobe na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a pet osoba izolirano je kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. Ukupan broj osoba pod mjerom samoizolacije je 27, od čega su 24 kontakti zaraženih osoba.

10:28 U Primorsko-goranskoj županiji nema novih oboljelih. Četiri osobe su izliječene i još jedna jučer popodne. U županiji je 15 aktivnih slučajeva i 135 izliječenih.

U KBC-u su smještene dvije osobe, dok je 13 osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju. Ukupno do sada evidentirana su 152 slučaja zaraze koronavirusom.

10:05 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novooboljele osobe od koronavirusa.

U protekla 24 sata testirano je 45 osoba, od kojih su dva nalaza pozitivna. Jedna novooboljela osoba bliski je kontakt osobe kojoj je već ranije potvrđen COVID-19 s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, dok druga osoba nije kontakt s ranije zaraženima.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutačno je 16 oboljelih od koronavirusa. U samoizolaciji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nalaze se 124 osobe.

9:54 Na području Virovitičko-podravske županije dvoje je novozaraženih od COVID-19. Istodobno se devetero ljudi oporavilo. Dvoje novooboljelih su muškarac i žena, zarazili su se na jednom grupnom okupljanju u jednoj od susjednih županija, srednje su životne dobi i s blaže izraženim simptomima bolesti.

Nalaze se u kućnoj samoizolaciji. Na području Virovitičko-podravske županije u samo(izolaciji) trenutačno je 49 osoba.

9:43 Na području Zadarske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je osam osoba pa je trenutačno još 15 aktivnih slučajeva. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 153 uzorka.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenata, a u samoizolaciji je 127 osoba.

9:16 U Istri je testiran 171 uzorak brisa na COVID-19, a od toga je jedan pozitivan. Radi se o osobi koja je u mjerama samoizolacije. Svi ispitani uzorci osoblja i korisnika uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula negativni su.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID pozitivna osoba, korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Atilio Gamboc, Umag, 1923. godište, s više kroničnih bolesti. Izliječeno je devet osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 269 osoba.

8:47 Na području Osječko-baranjske županije testirano je 190 osoba, od kojih je sedam pozitivno na koronavirus. Riječ je o četiri osobe s područja Ispostave Osijek te po jednoj s područja Ispostava Beli Manastir, Našice i Valpovo-Donji Miholjac.

Trenutačno je 96 osoba aktivno na ovaj virus, a od toga ih je 30 hospitalizirano u KBC-u Osijek. Dvije se osobe liječe u respiracijskom centru.

Tijekom posljednja 24 sata preminule su dvije osobe, 1935. i 1939. godište i obje su imale značajne komorbiditete. Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili nova 34 kontakta, pa je trenutačno na području županije u samoizolaciji 295 osoba.

8:15 Dvadeset drugi dan zaredom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19, od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 sata testirano je 10 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije nalazi se 20 osoba.

7:33 Ministar Vili Beroš u srijedu je najavio da je Hrvatska rezervirala 1,5 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak za Dnevnik Nove TV objasnio je kada bi Hrvatska mogla doći do cjepiva i koje su skupine prioriteti. 

"Sasvim sigurno će Hrvatska kupiti to cjepivo i na kraju će platiti cijenu. To je vrlo slično nabavi pandemijskog cjepiva protiv gripe. U slučaju da dođe do pandemije, Hrvatska plaća rezervaciju. Onda kad se izolira virus i kad se počne proizvoditi cjepivo, mi ćemo brzo doći na red jer plaćamo rezervaciju. Oni koji ne plaćaju rezervaciju doći će kasnije na red i neće moći na vrijeme cijepiti populaciju", objasnio je Krunoslav Capak u Dnevniku Nove TV.

Rekao je i kako su prioriteti ugrožene skupine poput osoba starijih od 50 godina, kronični bolesnici i zdravstveni djelatnici. 

7:28 U Hrvatskoj je u srijedu zabilježen 71 novi slučaj zaraze koronavirusom

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene