Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminule 34 osobe

Pooštravanje mjera: U jednoj županiji kafići će se zatvarati u 20 sati, ograničavaju se vjerska okupljanja...

Koronavirus, ilustracija - 2
Koronavirus, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
U posljednja 24 sata zabilježeno je 1427 novih slučajeva, a čak 34 osobe su preminule. Grad Zagreb danas ima bolje vijesti, a jedna županija nema novozaraženih.

* U utorak je potvrđeno 1427 novih slučajeva zaraze, a preminule su čak 34 osobe

* Danas će biti predstavljen operativni stožer Arene Zagreb

* Počinje testiranje brzim antigenskim testovima

15:11 Varaždinski stožer zatražio je od Nacionalnog uvođenje novih mjera. Među njima je zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 30 osoba. Također, zatražena je preporuka da se privatna okupljanja ograniče na članove iz najviše dva različita kućanstva, te da se ona održe uz pridržavanje epidemioloških mjera. Stožer traži mjeru prema kojoj će na vjerskim okupljanjima moći biti nazočno najviše 50 osoba uz pridržavanje mjera, kao i na profesionalnim umjetničkim izvedbama, programima i kino projekcijama.

Prema novoj odluci, sportska natjecanja moći će se održavati bez gledatelja uz najviše 50 osoba. Sportska natjecanja i organizirani treninzi u timskim sportovima poput nogometa, rukometa, košarke i sl. bit će obustavljena. Izuzetak su sportske ekipe koje nastupaju na međužupanijskim ili višem stupnju natjecanja.

Stožer je zatražio obustavu amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi i programa. Sjednice skupština i vijeća održavat će se po mogućnosti putem videokonferencija.

U preporukama je i ograničavanje broja ljudi u trgovinama i ugostiteljskim objektima koji smiju biti najduže otvoreni do 20 sati uz izuzetak pružanja usluge pripreme i dostave hrane nakon toga.

14:59 U Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu postavljeni kontejneri za trijažu pacijenata. Šatori i kontejneri potrebni su zbog dolaska hladnijih dana i pogoršanja vremenskih uvjeta te povećanja broja testiranja i novooboljelih od bolesti COVID-19 na području Koprivničko-križevačke županije.

Kontejneri imaju mogućnost grijanja te će biti velika pomoć za zdravstvene djelatnike koji će u adekvatnijim uvjetima moći kvalitetnije pružati usluge pacijentima.

14:44 U Primorsko-goranskoj županiji je povećan je udio starijih osoba među pozitivnima na Covid infekciju. Koronavirus je ušao u domove za starije u Voloskom, Viškovu i na Kantridi u Rijeci. Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović rekao je da zabrinjava povećanje udjela starijih među novozaraženima u županiji, kojih je danas oko 33 posto, te da se stoga može očekivati i povećani broj hospitaliziranih osoba.

Epidemiologinja Danijela Lakošeljac izvijestila je da su u županiji sada tri žarišta, jer je koronavirus ušao u tri doma za starije osobe – u Voloskom, Viškovu i na Kantridi u Rijeci. Potvrđena je zaraza kod 20-ak korisnika doma u Voloskom, a na Viškovu i Kantridi ukupno je nekoliko pozitivnih.

Hospitalizirano je ukupno dvoje korisnika iz ta tri doma za starije, za sada s blažom kliničkom slikom. Dodala je da je među novozaraženima u županiji i dalje najviše radno aktivnih stanovnika, a malo je novozaraženih mlađih od 20 godina. U riječkoj bolnici na liječenju je 51 osoba oboljela od Covida-19, od kojih četvero bolesnika treba pomoć respiratora.

14:36 U Zadarskoj županiji je uvedena zabrana posjeta korisnicima domova za starije i nemoćne te korisnicima drugih ustanova koje pružaju uslugu smještaja u sustavu socijalne skrbi. Odluka ostaje na snazi do 30. studenoga ove godine.

13:25 U protekla 24 sata evidentirane su 34 nove osobe s područja Krapinsko-zagorske županije pozitivne na koronavirus. Prema prebivalištu, po četiri su novozaražena iz Krapine i Zaboka, po tri iz Krapinskih Toplica i Lobora, po dva iz Donje Stubice, Oroslavja, Mihovljana i Radoboja, dok po jedan novi slučaj zaraze imaju Klanjec, Pregrada, Zlatar, Bedekovčina, Desinić, Đurmanec, Hum na Sutli, Konjščina, Kumrovec, Marija Bistrica, Petrovsko i Sv. Križ Začretje. 

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 951. U samoizolaciji se nalazi 629 ljudi.

13:12 Ministar zdravstva Vili Beroš u Saboru je komentirao najnovije brojke zaraženih u Hrvatskoj te prosvjed djelatnika KB-a Dubrava. Rekao je kako je puno bolje centralizirano liječiti sve COVID bolesnike na jednom mjestu. Više o tome možete pročitati ovdje.

13:11 Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 49 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Prema prebivalištu, iz Slavonskog je Broda osam novozaraženih, četiri su iz Nove Gradiške, tri iz općine Bebrina te po jedna zaražena osoba iz općina Brodski Stupnik, Bukovlje, Garčin, Gornja Vrba, Gundinci, Okučani i Velika Kopanica. Za preostalih 27 osoba epidemiološka obrada je u tijeku.

U slavonskobrodskoj bolnici preminula je jedna ženska osoba (1942. godište) koja je imala i druge komorbiditete. Hospitalizirano je ukupno 48 osoba, od čega u slavonskobrodskoj bolnici njih 38, a u novogradiškoj bolnici 10. Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 939 ljudi.

13:04 U Varaždinskoj je županiji 150 novih slučajeva zaraze. Preminule su tri nove osoba pozitivne na COVID-19. Radi se o osobama starije životne dobi koje su već prije bolovale od drugih teških popratnih bolesti.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 90 osoba s težom kliničkom slikom, 12 ih je u jedinici intenzivnog liječenja, od čega 11 na respiratoru, a 22 u Klenovniku.

Evidentirano je i postupanje u jednom samostanu, gdje je za sada evidentirano šest pozitivnih osoba.

Zbog novih postupanja unutar Opće bolnice Varaždin trenutačno je evidentirano 85 pozitivnih djelatnika, a za 70 djelatnika određena je mjera samoizolacije. Više od 50 % djelatnika izvan službe su medicinske sestre i tehničari.

Zbog aktualne epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Varaždinske županije Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske uputit će novi prijedlog nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije.

13:01 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 251 novooboljela osoba. U Splitu su 92 nova slučaja zaraze, u Imotskom 24, u Solinu 17, u Kaštelima i Vrgorcu po 13, a u Prološcu njih 11. Omiš, Dugi Rat i Podbablje imaju po devet novozaraženih, po osam Makarska i Dugi Rat, šest Sinj, pet Podstrana te po četiri Trogir i Zmijavci. U Vrlici, Marini, Lovreću i Runovićima zaražene su po tri osobe, u Dicmu i Dugopolju po dvije, a po jednog oboljelog imaju Hvar, Trilj, Vis, Baška Voda, Klis, Lećevica, Lokvičići, Okrug, Otok, Podgora i Cista Provo.

Od ukupnog broja novooboljelih 119 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2138 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom je liječenju 86 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se osam osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je muška osoba u dobi od 59 godina. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

12:24 U Karlovačkoj županiji je 35 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Epidemiološka obrada je u tijeku. Na bolničkom liječenju nalazi se 50 pacijenata, šest je novoprimljenih. Nažalost, u posljednja 24 sata umrle su dvije osobe, ženska osoba u dobi od 79 godina i muška osoba od 86 godina. U OB-u Ogulin na COVID odjelu leži 18 pozitivnih pacijenata. U samoizolaciji se nalaze 492 osobe.

12:20 Na području Zadarske županije koronavirus je otkriven kod nekoliko djelatnika i štićenika Doma za starije i nemoćne osobe "Ivan Pavao II." u Biljanima Donjim.

Nakon što je na koronavirus bila pozitivna jedna štićenica, tijekom jučerašnjeg dana uzeti su brisovi 40 štićenika i 12 djelatnika te je na koronavirus pozitivno još troje štićenika i troje djelatnika. Jedna štićenica ima blage simptome, dok su svi ostali djelatnici i štićenici asimptomatski.

Tijekom današnjega dana bit će testirani preostali djelatnici i štićenici, a u Domu su poduzete sve potrebne protuepidemijske mjere. Zbog te situacije, ali i pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji te kako bi zaštitili najugroženije stanovnike, Stožer civilne zaštite Zadarske županije zatražio je od Nacionalnog stožera ponovnu zabranu posjeta Domovima umirovljenika na području županije.

12:19 Virovitičko-podravska županija bilježi sedam novozaraženih virusom SARS-CoV-2. Četvero ih je starije, a troje srednje životne dobi. Tri su zaražene osobe iz Virovitice, dvije iz Slatine te po jedna iz Pitomače i Lukača.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutačno je 15 pozitivnih COVID pacijenata, od kojih je jedna osoba iz Osijeka. U KBC-u Osijek i dalje su četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije, svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

12:00 KB Dubrava postala je COVID bolnica. Iz bolnice su u podne izašli djelatnici. Novi je prosvjed, kako su rekli, zbog nemogućih uvjeta za njih, ali i za pacijente. Pozvali su ministra zdravstva Vilija Beroša da još jednom preispita odluku o proglašenju COVID bolnice. Više o prosvjedu možete pročitati ovdje.

11:57 Premijer Andrej Plenković istaknuo je u utorak tijekom saborskog aktualnog prijepodneva da epidemiološke mjere koje su uvedene funkcioniraju te da lockdown i uvođenje policijskog sata nisu opcija. Više možete pročitati ovdje.

11:53 Na području Međimurske županije evidentirano je 80 osoba pozitivnih na virus COVID-19. Postotak pozitivnih osoba na virus COVID-19 u odnosu na broj testiranja za proteklih 24 sata je 20,4 %.

U Županijskoj bolnici Čakovec primljeno je novih devet pacijenata te je, u ovom trenutku, hospitalizirano 46 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a od toga je njih šestero na respiratoru. Iskoristivost bolničkih kapaciteta za COVID pozitivne pacijente je 74 %, a iskoristivost respiratora u Županijskoj bolnici Čakovec u ovom trenutku 45%. U zdravstvenom sustavu na koronavirus je pozitivan jedan liječnik i 11 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalazi jedan liječnik i deset medicinskih sestara. U protekla 24 sata preminula je jedna COVID pozitivna osoba, muškarac u dobi od 60 godina.

11:29 Na području Osječko-baranjske županije je 95 novopozitivnih osoba od 339 testiranih. Prebivalište na području Osijeka imaju 52 novopozitivne osobe, 11 ih je iz Đakova, po pet iz Našica i Valpova, četiri iz Čepina, po tri iz Belog Manastira, Antunovca i Erduta. Belišće i Čeminac imaju po dva nova slučaja, dok po jedna novozaražena osobe dolazi iz Donjeg Miholjca te iz općina Podgorač, Satnica Đakovačka, Punitovci i Vuka.

Na području županije hospitalizirano je 129 osoba oboljelih od COVID-19, od toga 11 u našičkoj bolnici, a 118 u KBC-u Osijek, od kojih je danas 25 osoba na respiratoru. Preminule su dvije ženske osobe, iz Osijeka, 1950. godište i iz Vuke, 1943. godište, obje s brojnim drugim kroničnim bolestima. Pod mjerom samoizolacije danas su ukupno 4482 osobe, od čega je 280 osoba stavljeno u samoizolaciju tijekom posljednja 24 sata.

10:59 Na području Šibensko-kninske županije 19 osoba je oboljelo od COVID infekcije; šest iz Šibenika, četiri iz Knina, po tri iz Drniša i Pirovca te jedan korisnik Cvjetnog doma u Šibeniku. Također, zaražene su i dvije osobe koje trenutačno borave na području županije, a prebivalište im je drugdje, kao i jedna osoba s prebivalištem u Šibeniku koja boravi u drugoj županiji, gdje se i zarazila.

Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 18 pacijenata. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutačno je 190 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID infekcije. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno su 333 osobe.

10:54 Na području Zadarske županije 24 su novooboljele osobe od koronavirusa. Većina novozaraženih bila je u kontaktu s dosad zaraženim osobama. 17 osoba je iz Zadra, tri su iz Benkovca te po jedna iz Biograda te općina Bibinje, Privlaka i Vir. Pod aktivnim je nadzorom 837 ljudi.

Noćas je na COVID odjelu Opće bolnice Zadar od posljedica koronavirusne bolesti preminuo muškarac rođen 1944. godine.
U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirana su 23 bolesnika, a od toga su njih četiri na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru hospitalizirano je devet bolesnika s lakšim simptomima koronavirusa.

10:53 Na području Zagrebačke županije trenutačno su aktivna 2372 slučaja. Oboljelo je još 110 osoba. Iz Zaprešića je 28 novozaraženih, iz Samobora njih 17, iz  Dugog Sela 11 te po deset iz Velike Gorice i Svetog Ivana Zeline. Po pet novih slučajeva imaju Jastrebarsko, Vrbovec i Bistra, četiri Rugvica, tri Stupnik, po dvije Sveta Nedelja i Brckovljani, dok je u Ivanić-Gradu, Brdovcu, Jakovlju, Luci, Pušći, Dubravici, Pokupskom i Križu po jedna osoba zaražena koronavirusom.

Samoizolacija je propisana učenicima triju razreda osnovnih škola i jednom razredu srednje škole s područja Zagrebačke županije.

10:49 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 23 osobe iz Dubrovnika, sedam iz Metkovića, šest iz Korčule, pet iz Župe dubrovačke, dvije iz Konavala, dvije iz Slivnog te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Blata i Smokvice. Ukupno su zaražene 22 osobe muškog spola i 26 osoba ženskog spola, a za njih 24 je utvrđena epidemiološka veza.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 38 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su dva bolesnika na respiratoru (neinvazivna ventilacija) dok su tri na invanzivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1077 osoba.

10:45 U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježena je 281 novooboljela osoba. U tri doma za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 12 korisnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 17 učenika i tri nastavnika osnovnih škola te 11 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 384 učenika i tri nastavnika osnovnih te 222 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 26 osoba.

Zaključno, trenutačno su u Gradu Zagrebu 3954 aktivna slučaja, a 5981 osoba nalazi se u samoizolaciji.

10:24 U posljednja 24 sata zabilježeno je 1427 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 14.079, objavio je Nacionalni stožer.

Među njima je 1191 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 112 pacijenta. Preminule su 34 osobe.

Od prvog slučaja zaraze u Hrvatskoj do danas ukupno je zabilježeno 54.087 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je njih 628 preminulo. Ukupno se oporavilo 39.380 osoba, od toga 2048 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je 26.888 osoba. Do danas je ukupno testirano 514.176 ljudi, od toga 7013 u posljednja 24 sata.

10:18 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19. Ukupno je oboljelo 579 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega su 174 aktivna slučaja, 372 osobe su izliječene te 23 osobe preminule. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 50 osoba. Pod aktivnim nadzorom odnosno mjerom samoizolacije je 249 osoba.

10:15 U Vukovarsko-srijemskoj županiji 66 je novih pozitivnih osoba na COVID-19. U Vinkovcima je 17 novozaraženih, u Starim Jankovcima i Ivankovu po šest, a u Vukovaru i Nuštru po četiri. Tri nova slučaja zaraze imaju Stari Mikanovci, po dva Cerić, Otok, Ilača, Komletinci i Nijemci, dok je po jedan novozaraženi iz Andrijaševaca, Apševaca, Borova, Cerne, Iloka, Jarmine, Novih Jankovaca, Privlake, Retkovaca, Slakovaca, Tordinaca, Vođinaca, Vrbanje i Županje. Dvije su zaražene osobe iz drugih županija s boravištem u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Preminulo je pet osoba. Trenutačno su u županiji 44 osobe hospitalizirane zbog bolesti COVID-19. U protekla 24 sata testirano je 229 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 17.758. U samoizolaciji na području županije je 947 ljudi.

9:36 Stožer Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da imaju 27 novih slučajeva bolesti COVID-19. Dio nalaza još uvijek se očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih je u tijeku. Na području županije trenutačno je aktivno 216 slučajeva, 27 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalaze se 22 osobe. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 718 slučajeva bolesti COVID-19.

9:33 U Sisačko-moslavačkoj županiji 50 je novooboljelih osoba. 19 osoba je iz Kutine, 13 iz Petrinje, šest iz Siska, pet iz Popovače, tri su iz Gline, a po jedan je novi slučaj zaraze u Novskoj, Topuskom, Lipovljanima i Sunji.

9:21 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tri su novozaražene osobe iz Daruvara, dvije iz Garešnice, a po jedna iz općina Đulovac i Severin. U samoizolaciji su 664 osobe.

9:15 U Istarskoj županiji je 46 novozaraženih, a ispitana su 733 uzorka. Kod tri osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (dva iz Rijeke i jedan iz Zagreba). Za 33 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. U epidemiološkoj obradi nalazi se 10 osoba. Izliječeno je 20 osoba. Aktivan je 301 slučaj, a u mjerama samoizolacije je 369 osoba.

8:50 U Gradu Zagrebu danas bi mogle biti mnogo manje brojke. Kako je za DNEVNIK.hr potvrdio šef Nastavnog zavoda za javno zdravstvo  Zvonimir Šostar, na Štamparu je testirano 868 osoba, a 221 je pozitivna. Kontaktirano je 877 osoba. Čekaju se informacije o zaraženima koji su testirani na drugim lokacijama u Zagrebu.

8:47 U Primorsko-goranskoj županiji novozaražena je 91 osoba. 32 osobe su ozdravile. Testirano je 778 osoba, a ukupno je aktivan 1171 slučaj.

Prema podacima iz KBC Rijeka na Klinici za infektologiju hospitalizirano je 38 srednje teških bolesnika, a 13 pacijenata s težom kliničkom sliku nalazi se u respiratornom centru, od kojih je četvero na respiratoru.

8:30 U Zagrebu počinje testiranje brzim antigenskim testovima. Njima će se provjeravati prisustvo koronavirusa kod ljudi koji imaju simptome.

8:25 U Požeško-slavonskoj županiji 11 je novozaraženih. Trenutačno je aktivno 150 slučajeva zaraze koronavirusom, 132 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 18 ih je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 371 osoba, a ukupno je testirano 12.851 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 225 uzoraka, od kojih je 11 pozitivnih.

Pročitajte i ovo Novi prosvjed ispred KB-a Dubrava ''Ne damo bolnicu!'' Novi provjed medicinskog osoblja KB-a Dubrava: ''Zaraženi se liječe bez higijenskih uvjeta, bez dnevnog svjetla, doniranim starim respiratorima...''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon prosvjeda djelatnika Beroš: "Pripremamo se za tsunami bolesnika. Dubrava je najopremljenija za COVID bolesnike. Ako sustav krahira, dat ću ostavku"

8:20 U 16:30 bit će službeno predstavljen operativni stožer Arene Zagreb uz nazočnost ministra zdravstva Vilija Beroša te vodećeg liječničkog tima Arene Zagreb koji će predstaviti doktor Davor Vagić

7:30 HZJZ objavio je revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i samoizolacije. U preporukama su dodani uvjeti za primjenu brzih antigenskih testova i objašnjeno je koga se smatra vjerojatnim COVID bolesnikom bez testiranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene