Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj 219 novozaraženih, u Istri zatvoren bar na plaži. Još jedna županija uvodi ograničenja za svadbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do danas je u Hrvatskoj ukupno zabilježeno 8530 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 175 preminulo, a 6124 su se oporavile. U samoizolaciji je trenutačno 7815 osoba, a u bolnici se liječi 167, a od toga je devet pacijenata na respiratoru.

* Aktivnih slučajeva u Hrvatskoj trenutačno je 2231

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* Ukupno je oboljelo 8530 ljudi

* Preminulo je 175 osoba

Tijek događaja pratite u nastavku:

16:18 Novih 20 slučajeva zaraze zabilježeno je u posljednja 24 sata u Brodsko-posavskoj županiji, izvijestio je tamošnji stožer Civilne zaštite koji je zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije predložio ograničenje broja sudionika svadbenih svečanosti.

Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije županijski Stožer civilne zaštite nacionalnom Stožeru uputio je Prijedlog o ograničenju broja osoba na svadbenim svečanostima na području Brodsko-posavske županije.

Prema prijedlogu na svadbenim svečanostima od 31. kolovoza bit će dozvoljeno maksimalno 50 uzvanika, a mjera bi važila 14 dana. Stožer će također više pažnje usmjeriti i na rad barova.

Pogoršana epidemiološka situacija Stožer civilne zaštite potaknula je i na odluku o ponovnom uvođenju zabrane posjeta domovima za stare i nemoćne osobe.

15:13 Među zaraženima u Zadarskoj županiji je djelatnica zadarskog Doma za odrasle čiji su kontakti stavljeni u samoizolaciju.

Djelatnica Doma za odrasle osobe sv. Frane u Zadru je asimptomatska, testirala se nakon povratka s godišnjeg odmora, ali nije dočekala rezultate testa već je otišla na posao, gdje je u jednoj smjeni odradila jedan dan, koristeći zaštitnu opremu.

Nalaz testiranja došao je naknadno, po završetku smjene, o čemu je odmah obaviješten Županijski stožer, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare epidemiolog Alan Medić.

15:11 Sanitarna inspekcija u suradnji s epidemiologom Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, donijela je tijekom dana Rješenje o zatvaranju beach bara u Funtani, priopćeno je iz istarskog stožera.

14:35 Dječji vrtić "Cvrčak i mrav" u Bribiru zatvoren je u utorak nakon što se pokazalo da je jedna odgojiteljica pozitivna na koronavirus zbog čega se trenutno ispituju svi njezini potencijalni kontakti, doznaje se od ravnateljice vrtića Dajane Jerčinović.

Ravnateljica je rekla da je odluka o zatvaranju donesena na njezinu inicijativu i uz suglasnost Općinskog stožera Civilne zaštite jer nije bilo vremena za konzultirati se s epidemiolozima.

14:00 U protekla 24 sata zabilježeno je 219 novih slučajeva te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2231. Među njima je 167 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru njih devetero. Dvije su osobe preminule, objavio je Nacionalni stožer. Jedna osoba preminula je u Osijeku (M, 1958. godište) te jedna u Zagrebu (M, 1957. godište).

Do danas je ukupno zabilježeno 8530 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 175 preminulo, a 6124 su se oporavile. U samoizolaciji je trenutačno 7815 osoba. Do danas je ukupno testirano 154.159 osoba, od toga 1977 u posljednja 24 sata.

13:25 Gradonačelnik Novske Marin Piletić na društvenim je mrežama objavio kako je pozitivan na koronavirus.

12:59 Varaždinska Opća bolnica preko noći je ostala bez čak 25 medicinskih djelatnika koji su od nedjelje u samoizolaciji. Među onima koji su ispali iz stroja su dva neurokirurga, četiri anesteziologa i dva kirurga. Više čitajte ovdje

12:42 U protekla 24 sata evidentirana je jedna osoba zaražena koronavirusom s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije (Oroslavje), a ozdravile su dvije osobe (Zabok i Bedekovčina). Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 20. U samoizolaciji se nalazi 149 osoba.

12:37 U Zagrebačkoj županiji 12 je novih slučajeva zaraze, a devet je osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutačno je aktivno 120 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 254 osobe, a 11 ih je preminulo.

12:30 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške osobe iz Dubrovnika od kojih je jedna kontakt, a za drugu se utvrđuje epidemiološka veza. Zaražena je i jedna muška osoba iz Župe dubrovačke, kojoj se također utvrđuje epidemiološka veza.

Iz Metkovića su zaraženi jedna ženska i jedna muška osoba kao kontakti prethodno zaražene osobe, a u općini Kula Norinska zaražene su dvije ženske i jedna muška osoba kao kontakti ranije poznatih slučajeva. Zaražena je i jedna ženska osoba iz Zažablja, također kontakt.
Izliječene su dvije osobe, jedna iz Dubrovnika te jedna iz Ploča.

U OB-u Dubrovnik hospitalizirane su četiri osobe pozitivne na koronavirus. U samoizolaciji se nalazi 321 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđena su dva slučaja kršenja mjere samoizolacije.

12:25 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 654 obrađena testa danas je 71 osoba pozitivna na COVID infekciju, i to 44 iz Splita, po šest iz Kaštela i Solina, četiri iz Sinja, tri iz Hrvaca i po jedna iz Trogira, Dicma, Lovreća, Prološca, Omiša, Nerežišća, Jelse i Šolte. 

Od 71 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 21 osoba kontakt je prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1318 ljudi nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 23 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru. 4 osobe se nalaze u karanteni.

12:15 U Karlovcu nema novih slučajeva zaraze. U samoizolaciji se nalaze 173 osobe. Do sada je u Karlovačkoj županiji ukupno oboljelo 160 osoba, na kućnom liječenju ih je 35, hospitalizirane su tri osobe, umrle su dvije, a izliječenih je 120. Trenutačno brojimo 38 aktivnih slučajeva.

11:54 Na području Zadarske županije 26 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. U najvećoj je mjeri riječ o obiteljskim kontaktima, kao i o mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju. U samoizolaciji su 362 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 247 uzoraka.
U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 19 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru.

11:41 Na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata obrađeno je 247 uzoraka, od kojih je osam bilo pozitivno na koronavirus. Pet pozitivnih osoba živi na području grada Osijeka, a po jedna na području gradova Đakovo i Valpovo te općine Čeminac.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek jučer je preminula jedna osoba (muškarac, rođen 1958. godine, iz Vinkovaca).

11:26 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije jedna je osoba oboljela od zarazne bolesti COVID-19. Radi se mlađoj osobi s prebivalištem na području Grada Šibenika, kontaktu ranije oboljele osobe.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 519 osoba: 515 osoba kontakti su oboljelih; četiri osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

11:25 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U prvom slučaju radi se o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe bez simptoma. U dva slučaja radi se o zdravstvenim djelatnicima, koji su također asimptomatski, a testirani su zbog pozitivne epidemiološke anamneze, odnosno kontakta sa zaraženima. Konkretno se kod jedne osobe radi o djelatniku ginekologije Opće bolnice Varaždin, koji je detektiran po povratku s godišnjeg odmora kao kontakt COVID pozitivne osobe. Ovdje je epidemiološka obrada još u tijeku, no kako se djelatnik u međuvremenu vratio na svoje radno mjesto, sigurno će određeni broj djelatnika završiti u mjeri samoizolacije, što će se odraziti i na rad varaždinske ginekologije.

11:00 U Zagrebu je 30 novih slučajeva zaraze, a uzeta su 242 brisa u domovima zdravlja, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar te dodao kako je počela funkcionirati suradnja između tri institucije, a djelatnici rade od 7 do 19 sati.

"Od 30 pozitivnih, šest je negativnih anamneza, sedam je moguća izloženost tijekom godišnjeg, za dva je obrada u tijeku i devet je iz BiH. 1229 osoba je u samoizolaciji", dodao je ravnatelj.

"Sutra će vjerojatno biti porast u odnosu na danas", kazao je Šostar.

10:50 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivno 30 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 28 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a dvije su osobe hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 211 osoba, a ukupno su testirane 5123 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 98 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih, kao i svih suspektnih osoba.

Stožer Požeško-slavonske županije u izvješću ne navodi broj novih slučajeva zaraze, već samo broj ukupno aktivnih slučajeva. S obzirom na to da ih je jučer bilo 28, a danas 30 dolazimo do zaključka da je u toj županiji dvoje novozaraženih.

10:10 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dvije su novozaražene osobe koronavirusom. Danas do 10 sati pristigli su nalazi za 52 testirane osobe i potvrđena su dva nova slučaja zaraze, dok se 56 nalaza još očekuje, priopćeno je.
Jedna novozaražena osoba kontakt je ranije oboljele osobe od koronavirusa i bila je u samoizolaciji, dok druga novozaražena osoba nije kontakt ranije oboljelih i u tijeku je daljnje epidemiološko istraživanje.

9:23 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba.

Ukupno je 50 osoba oboljelo od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega je 16 aktivnih slučajeva, 33 osobe su izliječene te je jedna osoba preminula.

9:15 Tijekom protekla 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je najviše uzoraka brisova od početka epidemije, ukupno 505, od kojih je potvrđeno 13 novozaraženih osoba. Izliječene su dvije osobe.

U sedam slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakti već potvrđenih pozitivnih osoba, četiri su povezane s objektom za proizvodnju i prodaju mesa, tri su obiteljski i bliski kontakti. Tri su osobe strani državljani (Republika Srbija) koji u Istri borave iz poslovnih razloga.

Jedna je osoba strani državljanin (Kraljevina Nizozemska), testiran je prema protokolu Opće bolnice Pula, na prijemu radi drugih zdravstvenih potreba te je potvrđen kao pozitivan. Nije bilo rizičnih kontakata kod zdravstvenih djelatnika.

9:05 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, nakon puna dva mjeseca, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19, a nema ni preminulih.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 589, od toga su 483 osobe izliječene, a ukupno ih je 9 preminulo.

Trenutno su u županiji 22 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

8:42 Iz Primorsko-goranske županije javljaju kako su dvije osobe ozdravile, a pet je novozaraženih - jedan je turist iz Mađarske te tri mlađe osobe, kontakti prethodno zaražene osobe koja se nalazi u samoizolaciji, te povratnik s godišnjeg odmora.

8:34 Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Osobe su s područja grada Siska, Popovače, Petrinje i Kutine. Kod svih je poznat izvor zaraze, priopćeno je.

8:25 Škola počinje 7. rujna a osnovno je pravilo da treba održavati distancu, ne miješati učenike različitih odgojno-obrazovnih grupa i pojačati higijenu, dok će maske biti obvezne samo za učenike viših razreda ako nema prostora za distancu, objavilo je Ministarstvo obrazovanja. Osnovno je pravilo da u školu ne ide onaj tko ima simptome zarazne bolesti, koji je u samoizolaciji ili ima saznanja da je zaražen.

7:45 U našem susjedstvu, uz koronu, dodatni problem stvaraju i migranti s kojima se loptaju vlasti Republike Srpske i Unsko-sanskog kantona. Iako se čini da su migracije splasnule zbog epidemije koronavirusa, policijske statistike kažu kako je u prvih sedam mjeseci ove godine spriječeno 12 tisuća pokušaja ilegalnih ulazaka u Hrvatsku, što je 20 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Više o tome možete pročitati ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene