Koronavirus u Varaždinskoj bolnici
Koronavirus u Varaždinskoj bolnici Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Varaždinska Opća bolnica preko noći je ostala bez čak 25 medicinskih djelatnika koji su od nedjelje u samoizolaciji.


Među onima koji su ispali iz stroja su dva neurokirurga, četiri anesteziologa i dva kirurga. Pribroji li se tome čak 17 medicinskih sestara, tehničara i pratećeg bolničkog osoblja, Opća bolnica Varaždin našla se u problemima.

Vezani članci Noćni provod - 2 Splitska policija u subotu kontrolirala kafiće i klubove, obišli su ih 163 i provjerili drže li se mjera Stožera Nenad Kudelić Šef bolnice u gradu u kojem epidemija divlja: "Ako se nešto pod hitno ne promijeni, sustav će se urušiti"

Svi oni morali su u samoizolaciju nakon hitnog zbrinjavanja mladića koji se u subotu u Vinici oko 2:10 ujutro zbog neprilagođene brzine mopedom zaletio u stablo i pao.

''Priroda ozljeda zahtijevala je hitan i neodgodiv operacijski zahvat glave, a naknadno se testiranjem utvrdilo da je pacijent pozitivan na COVID-19'', ispričao je za Jutarnji list dr. Nenad Kudelić, neurokirurg koji je mladića i operirao, a koji obavlja i dužnost ravnatelja bolnice. Mladić je stabilno i nije u životnoj opasnosti.

Odgoda operacijskih zahvata

Kudelić, koji također radi od kuće, potvrdio je da će doći do odgode nekih operacijskih zahvata, a najavljuje nužnost privremene reorganizacije rada Odjela za anesteziologiju i Službe za kirurške bolesti. Hitni slučajevi zbrinjavaju se kao i dosad.

Varaždinska bolnica stroga je u mjerama za suzbijanje koronavirusa - uz pacijente naručene na operativni zahvat testiraju i sve pacijente koji se primaju preko hitne službe. ''Zahvaljujući tome, u kratkom je roku detektiran i drugi pacijent s asimptomatskom infekcijom COVID-19, zbog kojih je, nažalost, određeni broj djelatnika završio u samoizolaciji'', rekao je neurokirurg i dodao da je time spriječen nekontrolirani prodor virusa među zdravstvene djelatnike i bolesnike. Bolnica nema zaraženih djelatnika.