Vrtić, ilustracija
Vrtić, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Odgojiteljica je bila na bolovanju, pa je samo jedan njezin radni dan ostao sporan, zbog čega je osmero zaposlenika upućeno na testiranje, potvrdila je ravnateljica vrtića Dajana Jerčinović te dodala kako se trenutačno ispituju svi relevantni potencijalni kontakti zaražene odgojiteljice.


Dječji vrtić "Cvrčak i mrav" u Bribiru zatvoren je u utorak nakon što se pokazalo da je jedna odgojiteljica pozitivna na koronavirus, zbog čega se trenutačno ispituju svi njezini potencijalni kontakti

Vezani članci Ilustracija Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje po županijama Koronavirus, ilustracija Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Ravnateljica Dajana Jerčinović je rekla da je odluka o zatvaranju donesena na njezinu inicijativu i uz suglasnost Općinskog stožera Civilne zaštite.

"Nakon što smo obaviješteni o pozitivnom nalazu zaposlenice odmah smo sazvali hitan sastanak i sve obavijestili, od načelnika Stožera do Upravnog vijeća vrtića. Ako je cilj da se spriječi širenje zaraze, onda je najbolje da vrtić zatvorimo dok ne dobijemo nalaze ostalih zaposlenika. U dogovoru s osnivačem to je i učinjeno, a i roditelji su dobro reagirali tako da nema nikakvih problema. Mi smo prije svega odabrali zdravlje djece, a nalaze testiranih očekujemo sutra. Onda ćemo znati kako i što dalje - ako nitko nije zaražen, vrtić otvaramo", rekla je u razgovoru za DNEVNIK.hr ravnateljica Dajana Jerčinović. 

Epidemiolozi smatraju da nema potrebe da se vrtić zatvara. 

"Odgojiteljica nija bila u kontaktu s djecom ni s drugim zaposlenicima Dječjeg vrtića.To je objašnjeno i vodstvu vrtića. Osoba je uzela bolovanje ili godišnji i testirana iz mjera predostrožnosti, a ponijela se izuzetno odgovorno zbog čega i nije donesena odluka o zatvaranju vrtića", poručuju.

No vrtić je na traženje ravnateljice ipak zatvoren. Tu predškolsku ustanovu u koju je upisan 41 polaznik, a ovih dana pohađalo je 25 mališana.

Odgojiteljica je bila upućena na bolovanje jer je priopćila da je bila u kontaktu s osobom koja je zaražena koronavirusom pa je jedan njezin radni dan ostao sporan. 

Zatvaranje vrtića, dodala je ravnateljica, iskoristit će za ranije planirano preseljenje vrtića s postojeće lokacije u Osnovnoj školi dr. Josipa Pančića u prizemlje zgrade općinske uprave Vinodolske općine, u središtu Bribira.

Središnja ustanova Dječjeg vrtića "Cvrčak i mrav" Bribir djeluje u još dva područna odjeljenja u Triblju i Driveniku, ali je zatvoren samo bribirski objekt vrtića.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju