Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virus se probio u dom

U Hrvatskoj 232 slučaja, četiri osobe preminule. Beroš: "Broj oboljelih pada, ali brine me stanje u Delnicama"

Nacionalni stožer u četvrtak je objavio da su zabilježena 232 nova slučaja zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 1200. Četiri su osobe preminule.

* U Hrvatskoj je zaraza koronavirusom potvrđena kod 15.572 osobe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Preminula je 261 osoba

* Trenutačno je 1200 aktivnih slučajeva

Tijek događaja pratite u nastavku: 

13:25 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je pet novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Ivankova i 1 iz Gradišta). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 755, od kojih je 676 osoba izliječeno, a ukupno je 16 preminulih osoba.

 

13:05 U Brodsko-posavskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze, a jedna je osoba preminula, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su osobe iz općina Oriovac, Bebrina i Gornja Vrba.

Na COVID odjelu slavonskobrodske Opće bolnice preminuo je muškarac u dobi od 92 godine. 

13:04 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus, objavio je Stožer.

Po dvije novozaražene osobe su iz Krapine i Velikog Trgovišća, a jedna je iz Pregrade.

13:02 Od 130 pristiglih nalaza, u Karlovačkoj županiji njih 11 je pozitivno na koronavirus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Oboljelo je šest muškaraca i pet žena. Sedmero novooboljelih je iz Karlovca, a po dvije su osobe iz Duge Rese i Vojnića.

12:50 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Radi se o mlađoj osobi, koja je bila bliski kontakt prethodno potvrđene COVID-19 pozitivne osobe, a liječit će se kod kuće. U istom razdoblju oporavila se jedna osoba koja se nalazila na bolničkom liječenju u Zagrebu.

12:45 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus, s prebivalištima na području Krapine (2), Velikog Trgovišća (2) i Pregrade (1). U istom razdoblju ozdravilo je 18 osoba, a pristiglo je i 88 negativnih nalaza.
Ukupni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 87. U samoizolaciji se nalaze 644 osobe.

12:22 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je o tri nova slučaja zaraze, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i križevačkog područja. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba.

11:4Od jučer neobrađenih 113 uzetih uzoraka, u Međimurskoj je županiji potvrđeno pet zaraza koronavirusom, objavio je županijski Stožer.

11:33 U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima njih 14 kontakti su ranije pozitivnih osoba, a negativnu epidemiološku anamnezu ima 21 osoba, dok su dva slučaja uvoza iz BiH i Slovenije. Jedan je slučaj povezan s povratkom s godišnjeg odmora, kazala je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić na konferenciji za medije.

Tri su pozitivna učenika u tri srednje škole te dvoje u dvije osnovne škole i jedan nastavnik. U samoizolaciju je stavljeno 38 učenika osnovnih škola i 23 učenika srednjih škola.

11:03 Aktualne podatke o epidemiji koronavirusa komentirao je ministar zdravstva Vili Beroš.

''Danas su 232 nova slučaja, ali ako usporedimo s prošlim četvrtkom, ipak ih je manje. Dakle, trend na neki način pokazuje smanjenje. Ovih dana stalno napominjem da mi je najvažnije koliko je osoba hospitalizirano. I dalje nema naznaka preopterećenja zdravstvenog sustava'', kazao je.

Dodao je i da ga brine skok broja novooboljelih u Primorsko-goranskoj županiji, odnosno proboj koronavirusa u dom za starije i nemoćne u Delnicama.

10:34 U Zagrebačkoj je županiji u posljednja 24 sata potvrđeno 16 novozaraženih. Petero je novooboljelih iz Vrbovca, troje iz općine Brckovljani, dvoje iz Dugog Sela te po jedna osoba iz Zaprešića, Velike Gorice, Ivanić-Grada, Svetog Ivana Zeline i općina Pokupsko i Bedenica.

10:28 Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je o sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o muškarcu i ženi iz Dubrovnika, dvojici muškaraca iz Ploča, ženi iz Konavala, muškarcu iz Orebića te jednoj osobi koja nema prebivalište na području županije.

10:24 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je pet  novozaraženih koronavirusom, a svi su iz Bjelovara, priopćio je županijski Stožer.

Među novooboljelima je troje učenika. Jedan je u Drugoj osnovnoj školi Bjelovar, drugi u Prvoj osnovnoj školi Bjelovar, a među novooboljelima je i jedan učenik gimnazije. Njihovi su razredi stavljeni u samoizolaciju.

10:11 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba, i to iz Otočca, izvijestio je županijski Stožer.

10:00 ''U posljednja 24 sata zabilježena su 232 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1200. Među njima je 266 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Četiri su osobe preminule

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 15.572 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 261 preminula. Ukupno se oporavilo 14.111 osoba, od toga 296 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 9329 osoba. Do danas je ukupno testirano 279.035 osoba, od toga 5351 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

9:50 Pet novih slučajeva zaraze potvrđeno je na području Zadarske županije, objavio je županijski Stožer. 

Među novozaraženima je jedna ukrajinska državljanka koja će izolaciju provesti na području Zadra. Troje je novooboljelih iz Zadra i jedna osoba s područja općine Sv. Filip i Jakov.

9:43 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 41 novooboljela osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od novooboljelih njih je 19 iz Splita, petero iz Klisa, po troje iz Imotskog, Sinja i Solina, po dvoje iz Kaštela i Makarske te po jedna novozaražena osoba iz Omiša, Podstrane, Trogira i Vrlike.

Među 41 novooboljelom osobom njih 16 kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

9:11 U Istri su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je Stožer civilne zaštite Istarske županije. Kod jedne je osobe riječ o uvezenom slučaju iz Bosne i Hercegovine, a za drugu je osobu epidemiološka obrada u tijeku.

9:09 Od ukupno 260 uzoraka obrađenih u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji dva su pozitivna na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer. Novopozitivne osobe su iz Darde i Osijeka.

9:04 U Primorsko-goranskoj županiji 36 je novozaraženih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Među novozaraženima je 28 korisnika Doma za starije osobe u Delnicama.

Ostali pozitivni, njih osmero, kontakti su ranije zaraženih osoba.

„Radimo sve da ljudi koji su zaraženi na odgovarajući način budu zbrinuti i da sinkronizacija između onoga što ćemo učiniti u preventivnom smislu, praćenju i eventualnoj hospitalizaciji protekne u najboljem redu kako bi ishod ove krize bio što je bolje mogući“ rekao je ravnatelja NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović te dodao kako je u Domu ukupno 93 štićenika, više od polovice je testirano, a druga se polovica testira danas.

Od njih 28 zaraženih, 5 su njegovateljice i 23 štićenika. Zaraženi štićenici će biti unutar same ustanove budući se radi većinom o asimptomatskim i ljudima s vrlo slabim simptomima.

8:18 Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 11 novih slučajeva zaraze. Tijekom dana će se nastaviti testirati kontakti zaraženih osoba, kao i sve suspektne osobe.

8:15 U Sisačko-moslavačkoj županiji sedam je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Četiri su osobe iz općine Topusko, dvije iz Siska te jedna iz Novske. Epidemiološke su obrade u tijeku.

8:07 Nacionalni stožer na prijedlog Stožera Sisačko-moslavačke županije u srijedu je uveo epidemiološke mjere za to područje u trajanju od 14 dana.

Do 8. listopada u zatvorenim objektima na području Splitsko-dalmatinske županije mogu se održavati sportska natjecanja samo bez prisustva gledatelja, a na otvorenim terenima gledatelji mogu biti prisutni uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka, uz uvjet da može biti popunjeno najviše 20 posto svake tribine. Više pročitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene